MATCH VAN DE MAAND: culinaire samenwerking Toon Hermans Huis

Chefkok Tobias Haagsma voor zijn restaurant Brasserie De Boerderij in Arnhem

Het Toon Hermans Huis Arnhem (THHA) biedt een fijne plek voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad. Stefanie Lussenburg, één van de coördinatoren van het Toon Hermans Huis Arnhem:  ‘Wij willen in ons huis een warme, gastvrije, informele omgeving creëren, waarin onze persoonlijke aandacht voor onze bezoekers centraal staat!’ Iedereen kan er terecht voor vragen, het vertellen van een persoonlijk verhaal, informatie en activiteiten die energie geven. Eén van die activiteiten die het THHA wilde gaan organiseren, waren kookworkshops. Zij beschikken namelijk over een eigen keuken, maar er was nauwelijks een kookinventaris om deze workshops op te zetten.  

Kookworkshops
In 2016 kwam het Toon Hermans Huis, via de Arnhemse Uitdaging, in contact met Tobias Haagsma. Een horecaondernemer én chefkok die bekend is van onder andere Villa Velperweg, Brasserie De Boerderij en Grand Café Aan de Beek in Arnhem. Tobias wilde graag zijn steentje bijdragen aan het THHA: ‘Ik heb gezorgd dat het THHA borden en ander keukengerei kreeg, maar dit zijn “maar” spullen. Ik wilde ook graag als persoon iets doen voor deze stichting; door mijn tijd en energie erin te steken. Daarom heb ik aangeboden om de kookworkshops te geven.’ De kookworkshop vindt iedere maand één keer plaats bij het Toon Hermans Huis aan de Eusebiusbuitensingel 34 in Arnhem.

Blijk van waardering
Wat er op het menu staat is voor iedereen een verrassing, maar er wordt wel rekening gehouden met eventuele allergieën of diëten. ‘Mensen mogen mij helpen in de keuken, maar ze mogen ook lekker gaan tafelen en genieten van het “buiten de deur” eten. Het is fijn om te zien dat mensen er vrolijk van worden; ik krijg er veel waardering voor terug’, aldus Tobias. Inmiddels doet Tobias dit alweer een klein jaartje en hij is zeker niet van plan om te stoppen. Al met al een geslaagde dubbele match!

Bijdrage leveren?
Wilt u na dit succesverhaal gelezen te hebben, zelf een bijdrage leveren aan de leefkwaliteit van Arnhemse inwoners? Neem dan contact op met de Arnhemse Uitdaging!