MATCH VAN DE MAAND: Duurzame samenwerking tussen Stichting Leergeld, Diabolo ICT en Solid Circle

Stichting Leergeld Arnhem samen met Diabolo ICT aan de appelflap bij Solid Circle
- door Mirelle Willems, Diabolo ICT -

Ieder kind hoort mee te doen
Diabolo ICT en haar partner Solid Circle hebben een kringloopproject van oude hardware naar een nieuw hardware opgezet voor Stichting Leergeld Arnhem. In 2016 kwam Diabolo ICT, via de Arnhemse Uitdaging, in contact met Stichting Leergeld Arnhem. De stichting zet zich in voor kinderen in armoede door ze te voorzien van alledaagse middelen, zoals een fiets, pc en bekostigen van extra schoolactiviteiten. Hiermee willen ze voorkomen dat kinderen aan de zijlijn komen te staan. Ieder kind moet mee doen.

Co-creatie versterken

Het realiseren van een nieuwe pc uit oude (afgeschreven) hardware vergt goede samenwerking. Diabolo ICT en Solid Circle werken al jaren samen aan het veilig en gecertificeerd afvoeren van oude hardware bij klanten van Diabolo ICT. Beide partijen waren er dan ook gelijk over eens om samen een kringloopproject op te zetten voor Stichting Leergeld Arnhem. Deze co-creatie van de drie partijen loopt enthousiast. Om de samenwerking nog meer te versterken waren de mensen van Stichting Leergeld en de contactpersonen van Diabolo ICT uitgenodigd door Solid Circle om bij hen een kijkje achter de schermen te nemen.

Middagje Solid Circle
Op 2 februari gingen wij met acht personen op weg naar Solid Circle in Waalwijk. Daar aangekomen had Erik-Jan, vestigingsmanager bij Solid Circle, de warme appelflappen met koffie en thee al klaarstaan. Na alle kruimels weggeveegd te hebben stapten wij de grote loods in om te zien hoe het totale proces bij Solid Circle verloopt. Bij binnenkomst van de oude (vaak al afgeschreven) hardware wordt alles geregistreerd om de eigenaar te informeren over de status van zijn oude hardware. Vervolgens wordt alle data volgens procedure vernietigd. Hiervoor ontvangt de eigenaar een certificaat. Van oude hardware dat geen tweede kans heeft, daar worden de onderdelen vervaardigd tot de oorspronkelijke grondstof zoals ijzer, koper, plastic of goud. Oude hardware dat wel een kans heeft op een tweede leven wordt volledig opgebouwd tot een nieuw tweedehands product. In overleg met de eigenaar gaan de nieuwe tweedehands pc’s door naar Stichting Leergeld.
Het was een interessante en gezellige middag die de samenwerking tussen Stichting Leergeld, Solid Circle en Diabolo ICT heeft versterkt.

PC’s verdubbelen met uw hulp
Samen met u kunnen wij nog meer bereiken voor Stichting Leergeld. Uw afgeschreven hardware heeft binnen uw boekhouding geen waarde meer, toch krijgt uw oud hardware weer waarde door de aanpak van Solid Circle. Deze waarde kunt u doneren aan Stichting Leergeld.

Waarom?
•    Uw oude hardware is reeds afgeschreven binnen uw boekhouding
•    U bent maatschappelijk verantwoord ondernemend bezig, doordat wij zorgen voor een duurzame verwerking van uw oude hardware
•    Geen donatiekosten en toch kunt u pc’s doneren aan Stichting Leergeld.
•    Met uw hulp kunnen nog meer kinderen mee doen!

Heeft u oude hardware wat u wilt doneren aan Stichting Leergeld en toch veilig en milieutechnisch wilt afvoeren? Neem dan contact op met Marc Stolk of Mirelle Willems van Diabolo ICT, 026 -4422540.

Wilt u zich op een andere manier inzetten voor Stichting Leergeld Arnhem?
Neem dan contact op met Anna-Yfke Sleurink, coördinator bij Stichting Leergeld Arnhem, 026-4455572.