Succesvolle kick-off 1%movement!

Na een succesvolle kick-off bijeenkomst op 9 november 2016 is de 1%movement een feit!
Aan het eind van de bijeenkomst ondertekenden bijna 20 bedrijven al direct een intentieverklaring waarmee ze aangeven het belangrijk te vinden dat hun bedrijf medewerkers stimuleert om zich als vrijwilliger in te zetten voor de lokale samenleving. En meer bedrijven zijn in de maak! Grote bedrijven en kleine bedrijven.
Stel je toch eens voor wat we met z'n allen kunnen bereiken als iedere professional - in welke vorm dan ook - regelmatig of af en toe vrijwilligerswerk zou doen.

Ben jij eigenaar/directeur van een Arnhems bedrijf of verantwoordelijk voor P&O of maatschappelijk ondernemen binnen jouw organisatie? Wil je ook meedoen? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je bedrijf om door vrijwilligerswerk iets te beteken voor de samenleving? Sluit je dan ook aan bij de 1%movement!

INTENTIEVERKLARING 1%Movement

 “Wij vinden het vanzelfsprekend dat bedrijven en ondernemers, hoe klein of groot ook, regelmatig en vrijwillig hun kennis, kunde of mankracht inzetten voor lokale maatschappelijke organisaties / samenleving. 

Wij stimuleren vrijwillige professionele inzet voor de lokale samenleving. Dat kan 1 procent van de totale werktijd zijn, maar ook twee dagen per jaar of één dag per maand. Met zinvol vrijwilligerswerk verstevigen wij de lokale samenleving en tegelijkertijd onze betrokkenheid met diezelfde lokale samenleving.

Vrijwilligerswerk verruimt de blik, versterkt de teamgeest en levert nieuwe energie en nieuwe contacten op. 

Wij onderschrijven de ambitie dat iedere Arnhemse professional minimaal 1 procent van zijn werktijd schenkt aan de lokale samenleving.”

AkzoNobel, Alliander, Antonio Shining Places, Arnhem Werkt, Boeijend Ondernemen, Coers & Roest, Daizy Media, De Kempenaer Advocaten, Delta Loyd Foundation, Dirkzwager, Gemeente Arnhem, IPKW, Marlies Leupen strategie training en gespreksleiding, N.B. tekst & advies, OKA, Pluspen, SAB Adviesbureau, Zevenprocent

Initiatiefnemers: Julian Leijser, Marlies Leupen, Mariska Perrier