Zes bedrijven genomineerd voor het Arnhems Compliment!

Het Arnhems Compliment is een jaarlijkse prijs die door de Arnhemse Uitdaging wordt uitgereikt aan twee bedrijven die zich bijzonder hebben ingezet voor lokale maatschappelijke initiatieven.

Mariska Perrier, coördinator Arnhemse Uitdaging: “Ook in 2017 zetten we weer bedrijven in het zonnetje die hun maatschappelijke betrokkenheid hebben omgezet in concrete acties. Bedrijven die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Als waardering voor hun inzet, en ook om andere bedrijven te stimuleren.”

Na een open inschrijfronde heeft de jury dit jaar de volgende zes bedrijven genomineerd:
Alliander, Arnhem Evenementenlocaties, Daizy Media,
Gemril Pluimveeservice, Mantel en N.B. tekst & advies
.

Mariska licht de nominaties kort toe: “Alliander helpt geregeld stichtingen zoals Manege in ‘t Biobos en Kinderzwerfboek bij praktische vragen en zet zich op verschillende manieren in voor mensen in armoedesituaties. De ondernemers achter Arnhem Evenementenlocaties hebben vorig jaar een groot event georganiseerd voor vrijwilligers in Arnhem, en helpen onder meer het Toon Hermanshuis met materialen en kookworkshops en de Dierenvoedselbank met opslagruimte. Daizy Media pakt niet alleen zelf allerlei vraagstukken op zoals een website voor HomeSweetHome, maar zorgt voor een sneeuwbaleffect door bedrijven in haar directe kring ook maatschappelijk actief te maken. Gemril zet haar wagenpark en medewerkers in voor stichtingen en doneert geregeld materialen aan minima-gezinnen via onder andere Stichting Leergeld en de Weggeefhoek. Mantel heeft een bijzondere samenwerking opgezet met Siza: voor cliënten met een arbeidshandicap wordt passend werk gecreëerd en ook wordt service geboden aan fietsen en skelters waarvan cliënten gebruik maken. N.B. tekst & advies staat met haar pen en creativiteit al jaren klaar voor onder meer Speelstoet, Tesselschade, SWOA en de Creatieve Denktank van de Arnhemse Uitdaging.”

Welke twee bedrijven het Arnhems Compliment krijgen, weten we op 23 juni. Dan worden de winnaars bekend gemaakt tijdens OndernemerLIVE! 
UPDATE: Vanwege het verplaatsen van OndernemerLIVE naar september, vindt de bekendmaking van de winnaars plaats op 8 september. 

De jury bestaat dit jaar uit: Els Koot (De Kempenaer Advocaten, een van de winnaars van vorig jaar), Yildirim Usta (TOV), Peter de Haan (AkzoNobel / OKA), Mickey Vuylsteke (Konings & Meeuwissen accountants en belastingadviseurs), Mariska Perrier (Arnhemse Uitdaging).