Een koeling en een diepvries voor Bouwspeelplaats De Leuke Linde

De Leuke Linde is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor jong en oud uit Klarendal en St. Marten, met verschillende activiteiten waarbij plezier in bewegen in de buitenlucht in een veilige omgeving voorop staat. Voor kinderen uit de wijken er omheen is het een fijne speelplek, die gratis bezocht kan worden. Dat wil men ook graag zo houden omdat zo’n 75 % van de vaste bezoekers in gezinnen wonen met een inkomen op of onder het minimumniveau. Gezinnen die niet of nauwelijks op vakantie gaan en die geen pretparken bezoeken.
Kinderen die veel bewegen hebben ook regelmatig iets te drinken nodig, bij elkaar ontmoeten hoort ook een drankje. Daarom heeft De Leuke Linde een koeling gevuld met water, chocolademelk en fris en een diepvries met ijsjes. Tegen kostprijs kunnen kinderen en ouders daar gebruik van maken. Bij verschillende activiteiten zoals bij het bouwdorp in deze zomer, werd er veel gebruik van gemaakt. Nog steeds halen spelende kinderen met hun ouders er graag een drankje en een ijsje. Maar de apparatuur is oud. De motor van de diepvries piept en kraakt al hoorbaar, de frisdrankkoelkast lekt water. Men is bang dat de apparaten het binnenkort begeven en zoekt hulp bij het vinden van vervanging.

Over Bouwspeelplaats "De Leuke Linde"

Stichting Bouwspeelplaats de Leuke Linde is een speeltuin gelegen in de Arnhemse wijk Klarendal met jaarlijks ongeveer 40.000 bezoekers: basisscholen, kinderdagverblijven, kinderfeestjes, particulieren en bezoekers van sportdagen. Alle kinderen (0-12jr) zijn welkom om te komen spelen. De bouwspeelplaats vindt dat alle kinderen in Klarendal en omgeving de kans moeten krijgen om onbezorgd en gratis te kunnen spelen in de wijk.