Overslaan en naar de inhoud gaan

Gym en Turnen Arnhem

Sociale thema's
maatschappelijke participatie / activering, sport
Doelgroepen
kinderen, mensen met een verstandelijke beperking, ouderen
Organisatieprofiel

AAC 1899 Gymnastiek is een maatschappelijk actieve gymnastiek- en turnvereniging met 38 locaties in Arnhem en Velp en zo’n 1100 leden. We proberen met laagdrempelig aanbod inwoners van Arnhem en regio enthousiast te maken voor turnen en andere vormen van gymnastiek.
Wij verzorgen recreatieve turn- en gymnastiek lessen voor alle leeftijden,waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Daarnaast beschikken wij over een turnselectie die actief meedoet aan wedstrijden.
Sinds 2008 heeft de vereniging zich steeds verder ontwikkeld als een maatschappelijke organisatie: naast het geven van “traditionele” sportlessen hebben wij steeds meer de samenwerking gezocht met andere maatschappelijke organisaties om de gymnastische sport als middel in te zetten voor het bereiken van ideële doelen, zoals sportlessen aan peuters in de dagopvang en inwoners van de zogenaamde aanpakwijken. Inmiddels bestaat ons ledenbestand voor meer dan een derde uit de wat oudere Arnhemmers.

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

We vinden het van belang goede relaties met onze omgeving te onderhouden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan CIOS, HAN, gemeente, verhuurders van zalen, vrijwilligers, ouders en relaties van leden, sponsors, SWOA, Stichting Weldam, Stichting Pleyade, Stichting Philadelphia, zusterverenigingen en de KNGU.
Wij werken al samen om ontwikkelingsachterstanden bij peuters te verminderen door sport te combineren met taal- en rekenmethoden. En aan verzorgingstehuizen bieden wij dagbesteding om zo de ouderen soepel te houden en hen uit een sociaal isolement te halen. Ook het verzorgen van sportlessen voor personeel behoort tot de mogelijkheden, net als samenwerking met onderzoeksinstellingen en universiteiten voor het leggen van relaties tussen gezondheid, voeding en sport.
Ons belang in de samenwerkingen is het bereiken van zoveel mogelijk mensen, het bieden van werkgelegenheid aan onze goed opgeleide lesgevers, het kunnen blijven leveren van een laagdrempelig, maar kwalitatief aanbod.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

• Sponsoren kunnen wij vermelden op onze website, ook kunnen wij meehelpen in het creeren van een toestroom van potentiële klanten (vergroten naamsbekendheid bij onze leden en partners)
• Wij kunnen mensen uitnodigen bij turnwedstrijden en voorstellingen
• Het verzorgen van clinics (eenmalige sportlessen) in Gymnastiek, turnen en Martial Arts Tricking (een spectaculaire mix van Martial Arts en turnen)
• Het begeleiden van stagiares (we zijn een erkend stagebedrijf)

AAC 1899 Gymnastiek heeft een uitgebreid netwerk in de gemeentelijke politiek, het Sportbedrijf, Maatschappelijke Organisaties (eerder genoemd), scholen en andere sportverenigingen buiten Arnhem.

Matches voor Gym en Turnen Arnhem

Kohlmann Stichting sponsort nieuwsbrief Gym en Turnen Arnhem

Stichting Gym & Turnen biedt bewegingsmogelijkheden aan mensen van alle leeftijden. Ook aan zo’n 300 ouderen. Veel… Gerealiseerd door Kohlmann stichting op

AAC Gymnastiek had nog een bedrag tegoed bij Editoo

Gerealiseerd door Editoo op