Overslaan en naar de inhoud gaan

Een rolsteiger te leen voor de buurtmoestuin Vlindertuin door Kuiper Bouw

() Kuiper zorgde voor meer veiligheid bij het snoeien van de platanen.
"Afgelopen zaterdag hebben we met 8 man hard gewerkt om de platanen te snoeien en de bladeren direct op te slaan in een grote bladkorf, voor gebruik komend voorjaar. De rolsteiger die we van jullie konden lenen heeft geweldig dienst gedaan. Eenvoudig te monteren, dank voor de uitleg Henk, en heel veilig in het gebruik. Door dit stuk 'gereedschap' werd deze stevige klus ineens veel behapbaarder (en veiliger) dan vorige jaren.
Hartelijk bedankt dus dat we dit konden lenen. Heel mooi dat dit zo kon ontstaan als spin-off vanuit ons contact via de Arnhemse uitdaging. Helemaal top...

Revabo maakt Loopplankjes voor Ons Raadhuis

() Loopplankjes als een soort evenwichtsbalk op de grond. Een pad van 4 meter lang geeft een mooie oefenbaan voor de ouderen die deelnemen aan deze looplessen. Ze trainen er spiergroepen mee die helpen bij het steviger staan en lopen. Dat vermindert het vallen waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Van Wijnen geeft advies over het zo goedkoop mogelijk realiseren van een buitendeur bij Enjoy & Learn

() Dankzij Hameeteman Architecten was er wel een uitgewerkt plan voor een buitendeur bij Enjoy & Learn, een Proeflokaal waarin jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer nieuwe kansen krijgen. Maar daarmee is het nog niet gerealiseerd. Van Wijnen gaf advies hoe dit het beste en op een zo goedkoop mogelijke manier gerealiseerd kon worden. Het vinden van voldoende financiën is de volgende stap. Maar daarmee wordt een droom opeens haalbaar.

Repaircafé Westervoort-Duiven biedt hulp bij de naaimachines voor de buurthuiskamer in Malburgen West (Fresh)

() De Arnhemse Uitdaging kreeg een PB via facebook van de Liemerse Uitdaging. Wat leuk dat zij al direct contact hadden gelegd met het Repair Café. Daar bleken inderdaad een naaimachine en een Lock machine voor de handwerkclub klaar te staan. Daarnaast hebben ze de naaimachines die er aangeboden waren en niet helemaal perfect werkten weer laten lopen als een zonnetje. Ze kregen het zelfs voor elkaar om een kinder-naaimachientje te voorzien van een nieuw elektriciteitssnoer en een voetpedaal.

Diverse privépersonen schonken naaimachines aan de buurhuiskamer in Malburgen West (Fresh)

() Dankzij een oproep via de sociale media van de Arnhemse Uitdaging werden er verschillende machines aangeboden door particulieren. Hartstikke fijn. Er zat zelfs een kinder-naaimachientje bij. Dat kunnen ze mooi gebruiken als cadeautje voor de Ernum Bingo. Inmiddels zijn er 4 naaimachines en een Lock machine beschikbaar. Daarmee kan deze gezellige handwerk club weer mooie dingen maken.

Mida IT kijkt gekregen laptops van de Laptopbank na

() Niet alle laptops die de Arnhemse Uitdaging ontvangt zijn direct inzetbaar. Mida IT is een partner die helpt bij het oplossen van kleine technische problemen. Daardoor zijn ze weer goed inzetbaar bij maatschappelijke organisaties.

Grant Thornton gaat klussen bij de Leuke Linde

() Grant Thornton zocht een maatschappelijke klus voor 30 tot 35 personen.
Bij de Leuke Linde is hulp bij klussen altijd zeer welkom, bijvoorbeeld voor het opknappen van speeltoestellen.
De klus vindt plaats op 13 september 2022