Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadslandbouw Mooie weg en bewoners in Vredenburg zamelden in voor de decemberpakketten

() Stadslandbouw Mooieweg verbouwt voedsel voor de Voedselbank. De vrijwilligers zetten zich nu ook in voor het verkrijgen van houdbare levensmiddelen. Dozen vol zamelden ze in. Ook werden ze het aflevercentrum voor dozen die geschonken zijn door een inzamelactie bij particulieren in Vredenburg.
Ze voelden zich even een dependance van de Voedselbank zoveel dozen waren er.

Gevonden voorwerpen van Pathé gaan naar Inloophuis St. Marten

() Bij bioscoop Pathé laten bezoekers geregeld spullen liggen. Van zonnebrillen tot kledingstukken en zelfs tasjes van winkels met “nieuwe” artikelen. Pathé bewaart de spullen een tijdje en zet alle artikelen op iLost. Als een item binnen 6 maanden niet geclaimd is, kan het een andere bestemming krijgen. Het liefst een goed doel.
Inloophuis St. Marten kan deze gevonden voorwerpen goed gebruiken voor hun weggeefhoekje.

Een paspop uit de Spullenbank voor De Belevenis

() Het kostuum van de Lakei is geschonken aan De Belevenis: een belevingswereld voor mensen met een meervoudige beperking. Het kostuum kan door de paspop van de Spullenbank van De Arnhemse Uitdaging zo gepresenteerd worden dat er eer wordt gedaan aan de waardevolle historie ervan.

Een videocamera met statief voor de Arnhemse Uitdaging van de Rabobank

() De Arnhemse Uitdaging organiseert regelmatig informatieve bijeenkomsten voor maatschappelijke organisaties. Telkens krijgen we weer de vraag of dit ook opgenomen wordt zodat er op een later moment nog even naar teruggekeken kan worden. Dat kan vanaf nu. Dankzij de videocamera die we ontvingen van de Rabobank Arnhem en Omstreken. Nu kunnen we organisaties nog beter ondersteunen.

De Vrolijkheid ontving twee digitale camera's van de Rabobank

() Stichting De Vrolijkheid verzorgt activiteiten in AZC's. Ook in Arnhem. Vaak gaat het hierbij om kinderen, maar steeds vaker ook om (jong) volwassenen. Er is in een AZC niet veel te doen. Werken mag men niet. Zelf activiteiten ontwikkelen is lastig met een zeer gemêleerd gezelschap en geen kennis van de mores in Nederland. De activiteiten van de Vrolijkheid zijn dan ook erg in trek. Leuk als de resultaten vastgelegd kunnen worden met een goede camera. Ze hebben twee eenvoudig te bedienen camera's meegekregen, afkomstig van het aanbod van de Rabobank. Dat maakt dat de vluchtelingen zelf ook foto's kunnen maken. Dat alleen is al een opzet voor een nieuwe activiteit.

Bombarie ontving een digitaal fototoestel van de Rabobank

() Bombarie organiseert vakanties voor kinderen die in een gezin leven met zeer beperkte financiële mogelijkheden. Tijdens de vakantie is er even geen stresssituatie zoals in veel huishoudens waar er altijd meer eigenlijk noodzakelijke uitgaven zijn dan erg geld is. Er is aandacht voor ieder kind persoonlijk en er zijn leuke activiteiten die samen uitgevoerd worden.
Fijn als er nu ook aan ouders getoond kan worden hoe fijn het daar is voor hun kind. De camera die zij hebben gekregen van de Rabobank helpt daarbij. Daarnaast worden er ook foto's mee gemaakt voor PR, bijvoorbeeld voor het bijhouden van de website.

Ouderenvakantie Malburgen ontving een digitale camera van de Rabobank

() Het is altijd heel gezellig tijdens de Ouderenvakanties in Malburgen. Juist voor ouderen met een klein netwerk is het belangrijk om terug te kunnen denken aan deze gezelligheid.
De camera die ze van de Rabobank hiervoor hebben ontvangen zorgt ervoor dat er mooie foto's van de deelnemers gemaakt kunnen worden die gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Dat roept leuke herinneringen op als het toch een beetje eenzaam voelt, na de vakantie weer terug in de eigen woning.

PromoArt vervoerde van 2020 tot nu kinderboeken van Speelstoet naar de verdeellocatie van Kinderzwerfboek

() Bij de speelgoedbank Speelstoet worden erg veel kinderboeken aangeboden. Daarmee willen zij meer kinderen blij maken. Kinderzwerfboek zorgt voor een gevulde kinderboekenkast, met name op plaatsen waar kinderen die thuis niet altijd hebben. Wat fijn dat Promoart door vervoer van de ene naar de andere locatie, ervoor zorgt dat de boeken van Speelstoet ook bij deze groep kinderen terecht komt. Dat doen ze 4 keer per jaar. En blijven ook volgend jaar dit doen.

Lego van het Onderwijshuis PO voor de decemberpakketten in 2022

() Het Onderwijshuis PO bestaat uit Deltascholengroep, Flores onderwijs, St. Pas en PassendWijs te bieden legopakketjes en legoplaten aan als aanvulling op de decemberpakketten. Daar zullen veel kinderen in gezinnen die het financieel niet breed hebben heel blij mee zijn.

PromoArt vervoert 4 keer per jaar in 2023 kinderboeken van Kinderzwerfboek

() Vervoer van grote aantallen boeken. PromoArt helpt Kinderzwerfboek hiermee. Bij de speelgoedbank Speelstoet worden erg veel kinderboeken aangeboden. Daarmee willen zij meer kinderen blij maken. Kinderzwerfboek zorgt voor een gevulde kinderboekenkast, met name op plaatsen waar kinderen die thuis niet altijd hebben. Wat fijn dat Promoart door vervoer van de ene naar de andere locatie, ervoor zorgt dat de boeken van Speelstoet ook bij deze groep kinderen terecht komt. Dat doen ze 4 keer per jaar.

Een circustent voor De Leuke Linde van De Oosthof

() De leuke Linde huurt nu regelmatig een circustent. Wat leuk als ze er zelf een hebben. En ze willen hem zelf best ook af en toe beschikbaar stellen voor anderen. Een match die dus vele partijen blij gaat maken.

Stadslandbouw Mooieweg is blij met LBC tanks voor wateropslag

() Wat bij de een over is geeft de ander nieuwe kansen. 2 grote, schone LBC taks van 1000 liter per stuk zorgen voor wateropslag waaruit geput kan worden in droge tijden bij de Stadslandbouw Mooieweg. Dat helpt bij het telen van vers voedsel voor de Voedselbank.
Fijn dat JP Cleaningservice ook het vervoer kon verzorgen en daarnaast nog voor stevige plastic pallets zorgde waar ze op geplaatst werden.