Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderboeken van de Julianaschool en van een privépersoon voor Kinderzwerfboek

() Niet alle kinderen bezitten kinderboeken. Terwijl het zo belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling als ze veel lezen. Kinderzwerfboek heeft boekenkasten voor kinderen in een groot aantal wijken in Arnhem. De boeken zijn gratis. Om alle boekenkasten te kunnen vullen worden er inzamelingsacties georganiseerd. Onlangs dus op de Julianaschool. Een privépersoon heeft er nog een heel groot aantal aan toegevoegd. Zo kunnen de boekenkasten gevuld blijven.

Next@work ontvangt overtollige hardware van KuiperArnhem

() Na een opschoningsactie had KuiperArnhem allerhande hardware over waaronder desktops, kabels, telefoons en routers. Zij zochten daarvoor een geschikt goed doel. Next@work kan deze materialen in het kader van hun activerend werk heel goed gebruiken.

70 kerstpakketten van Nederrijn Schoonmaak voor ontmoetingscentrum Moes

() Nederrijn Schoonmaak had een flinke hoeveelheid overtollige kerstpakketten. Ook waren er medewerkers die hun pakket graag wilden doneren aan een goed doel. Nederrijn koos ervoor om de pakketten te doneren aan het nieuwe ontmoetingscentrum Moes in Plattenburg. De vrijwilligers van Moes hebben ervoor gezorgd dat de pakketten bij de juiste wijkbewoners terecht zijn gekomen.

Een bloemenworkshop voor het Toon Hermans Huis door kunstenaar Berengaria Liedmeier

() Een alternatief zou zijn om een creatieve activiteit te organiseren waarbij de deelnemers bloemen maken. Kunstenaar Berengaria Liedmeier heeft hier al ervaring in bij het Inloophuis St. Marten.
Leuk om ieder seizoen andere bloemen te maken. En hoe leuk is het om af en toe dan ook een bloem voor iemand te maken. Zo krijgt deze vraag een extra dimensie.

Maak-Lab ontvangt financiële bijdrage van KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling

() KuiperArnhem besloot dit jaar opnieuw om geen relatiegeschenken uit te geven maar het daarvoor gereserveerde bedrag te doneren aan een maatschappelijk doel. Zij kozen voor Maak-Lab omdat deze organisatie en wat zij doen voor kinderen heel goed aansluit bij de activiteiten van het bedrijf. KuiperArnhem ziet ook mogelijkheden om in de toekomst ook op andere manieren samen te werken met Maak-Lab.

De Plaats vindt nieuwe opslagruimte bij de Federatie Arnhem

() Onze matchmaker Robin Atema legde voor de Plaats contact met de Federatie. Daar was een geschikte opslagruimte beschikbaar. Voor alleen de Plaats was de ruimte te groot. Maar: er bleek nog een theatergroep op zoek naar opslagruimte. En dan is delen handig! De Plaats en theatergroep ECHO gaan nu 'opslagtechnisch' samenwonen. Weer een mooie verbinding van onze Ruimtebank.

Stadslandbouw Mooie weg en bewoners in Vredenburg zamelden in voor de decemberpakketten

() Stadslandbouw Mooieweg verbouwt voedsel voor de Voedselbank. De vrijwilligers zetten zich nu ook in voor het verkrijgen van houdbare levensmiddelen. Dozen vol zamelden ze in. Ook werden ze het aflevercentrum voor dozen die geschonken zijn door een inzamelactie bij particulieren in Vredenburg.
Ze voelden zich even een dependance van de Voedselbank zoveel dozen waren er.

Gevonden voorwerpen van Pathé gaan naar Inloophuis St. Marten

() Bij bioscoop Pathé laten bezoekers geregeld spullen liggen. Van zonnebrillen tot kledingstukken en zelfs tasjes van winkels met “nieuwe” artikelen. Pathé bewaart de spullen een tijdje en zet alle artikelen op iLost. Als een item binnen 6 maanden niet geclaimd is, kan het een andere bestemming krijgen. Het liefst een goed doel.
Inloophuis St. Marten kan deze gevonden voorwerpen goed gebruiken voor hun weggeefhoekje.