Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Trolleymaterieel Arnhem verzorgt vervoer naar Intratuin voor bezoekers Fresh

() Een groep bezoekers van de Fresh gaat op 7 december op een bijzondere manier naar de kerstmarkt bij Intratuin Duiven. Stichting Trolleymaterieel stelt tegen een maatschappelijk tarief een oude trolleybus met chauffeur hiervoor beschikbaar. Er wordt een kleine omweg gemaakt zodat er tijdens de rit genoeg tijd is om te genieten van het bijzondere vervoersmiddel. Matchmaker Rick van Genderen (BDO) heeft deze match tot stand gebracht en gaat ook zelf mee met de groep.

Een financiële bijdrage voor de Decemberbrunch van Naast Jullie door Vrienden van de Arnhemse Uitdaging

() Samen eten verbindt, ook in een wijk als Malburgen West en 't Duifje, waar bewoners vaak erg op zichzelf zijn. Na de brunch worden decemberpakketten uitgedeeld voor gezinnen op de armoedegrens. Zij kunnen dit goed gebruiken in de dure decembermaand. Een financiële bijdrage maakt het makkelijk om dat te kopen wat op een andere manier niet te verkrijgen is en toch noodzakelijk bij deze verbindende buurtbrunch.

Ons Raadhuis ontvangt bordspelltjes van de Vincentius Vereniging Arnhem

() Samen even een bordspelletje doen, het wordt steeds populairder bij Ons Raadhuis. Vooral Rummycub is populair. En laat daar nu net een XXL versie van beschikbaar zijn in de voorraad die we kregen van de Vincentius Vereniging. Dat maakt het spel wat overzichtelijker voor de ouderen waar Ons Raadhuis zich voor inzet.

Sociale Huismeester van Akker 71 ontvangt spelletjes van de Vincentius Vereniging Arnhem

() Bij Akker 71 is er op twee etages een woonvoorziening voor jongeren 18+ vanuit maatschappelijke opvang, statushouders die 18 jaar zijn geworden, dakloze jongeren aangevuld met studenten. Een mooie manier om een zelfstandig leven op te bouwen. De Sociale Huismeesters zorgen onder meer voor de onderlinge verbinding. Samen Sinterklaas vieren hoort daarbij, maar wat doe je als de cadeautjes uitgepakt zijn? Dan is er een bordspel. We kregen ze via de Vincentius Vereniging en geven ze graag aan hen door.

Een Digibord verhuist van de Bakermat naar het Huis voor de Wijk

() De Bakermat had een digibord ontvangen, geschonken door D-two. Het bord bleek in de praktijk minder goed in te zetten dan vooraf gedacht. Ze wilden daarom best dit digibord voor Het Huis Voor de wijk ter beschikking te stellen. Zo krijgt het digibord een bestemming waarbij het veel ingezet wordt. Hartstikke leuk, zo'n aanbod waarbij er meegedacht wordt met een ander.

De Adviesbrigade helpt Nabij, met het veiligstellen van de toegang tot de Portal

() Het bereikbaar houden van de Portal van Nabij, waarin alle contactmomenten met cliënten zijn vastgelegd vraagt om een IT notaris. Auteursrecht (onderdeel van Intellectueel Eigendom) geldt ook op digitale bezittingen, zoals software, websites, domeinnamen en databestanden. De IT-Notaris helpt in het aanvraagproces van intellectueel eigendomsrecht en bij het veiligstellen van digitaal bezit.
Bij de Adviesbrigade is een van de vrijwilligers IT notaris.

Derksen verhuizingen helpt voor de 2e keer in een jaar mee met de verhuizing van de Spullenbank/ Cadeautjesbank

() Wat zijn we blij met de inzet van Derksen Verhuizingen. Twee keer in een jaar meehelpen met het verhuizen van het meubilair, de lampen, het serviesgoed en alle andere zaken die via de Spullenbank weer een goede bestemming krijgen bij maatschappelijke organisaties. En ook de voorraad cadeautjes van de Cadeautjesbank is vervoerd. Wat fijn dat Derksen geholpen heeft met deze klus. Een grote vrachtwagen en twee medewerkers voor het sjouw- en inpakwerk! Echt fantastisch.

Het vriendenfonds van de Arnhemse Uitdaging helpt Ons Raadhuis aan schildersezels

() Een schildercursus voor ouderen die zelfstandig wonen. De activiteiten in Ons Raadhuis maakt dat zij zich verbonden voelen met anderen en daardoor fit blijven deelnemen in de samenleving. Een proef met een schilderactiviteit heeft ertoe geleid dat zij nieuwe uitdagingen ontdekten of een oude hobby weer oppakten. Daarom wilde Ons Raadhuis dit structureler aan gaan pakken. Met een gift vanuit het vriendenfonds hebben zij een deel van het benodigde bedrag bij elkaar gekregen. De rest kon uit eigen middelen betaald worden.

Een nieuwe locatie voor de Spullenbank en de Cadeautjesbank via AkzoNobel

() Binnen twee weken geregeld! Wat fijn dat AkzoNobel meedacht om een nieuwe locatie te vinden voor de Spullenbank en de Cadeautjesbank. Zij stelden een gedeelte van de 5e verdieping van de voormalige Enkatoren ter beschikking voor sociaal-maatschappelijke projecten tegen een maatschappelijke huurprijs. Nu zitten we er naar volle tevredenheid samen met Sport Support en de Kledingbank. Drie organisaties die elkaar versterken op deze plek.