Stichting Ons Raadhuis (Velp)

Ons Raadhuis is een ontmoetings- en activiteitencentrum voor senioren die vitaal in het leven willen staan. Het is een tussenvoorziening (tussen buurthuis en dagopvang) waarheen kwetsbare, eenzame ouderen veelal vanuit de zorg worden doorverwezen. Met een eigen bijdrage d.m.v. een strippenkaart van € 35 (Gelrepas € 12,50) nemen ± 250 senioren p.w. van gemiddeld 77 jaar deel aan activiteiten als lunch, gym, Tai Chi, schilderen, boetseren, schaken, dance-fit, meditatie, lezingen, cursussen en concerten (= ruim 15.000 deelnames p.j.). Initiatiefneemster Esther Bertholet (huisarts & specialist ouderengeneeskunde) is adviseur binnen het 5-koppige vrijwillige bestuur. Mede door de combinatie van 3 betrokken zorgprofessionals en ruim 60 vrijwilligers (gastvrouwen en docenten) is Ons Raadhuis een warme, gezellige plek en huiskamer in Velp waar lief en leed wordt gedeeld.

Over deze organisatie
 • Bezoek de website
 • Sociale thema('s) zijn eenzaamheid, gezondheid, maatschappelijke participatie / activering
 • Stichting Ons Raadhuis (Velp) heeft ANBI-status

Openstaande vragen

Schildersezels voor Ons Raadhuis

De schilderlessen in het najaar met schilderdocent S. Spoelstra waren een groot succes. Ouderen die dachten dat ze nooit (meer) zouden schilderen stonden versteld bij hun schilderprestaties...

Verbreding van het tegelpad en verplaatsing van een terras voor Ons Raadhuis

- een betere uitstapplek voor de busje die onze deelnemers brengen en halen
- een goede en veilige vluchtroute vanuit de serre
- een overdekte fietsenstalling voor onder andere 2 scoot-mobielen
- e..

Schilderdoeken voor Ons Raadhuis

Er was al even een pilot; een schildersworkshop voor ouderen in Ons Raadhuis. Ouderen die dachten dat ze nooit (meer) zouden schilderen stonden versteld bij hun schilderprestaties...

Gezocht: nieuwe secretaris en een voorzitter voor het bestuur van Ons Raadhuis

Stichting Ons Raadhuis is in 2015 opgericht en ontstaan vanuit een burgerinitiatief.
Vanaf 1 maart 2016 is Ons Raadhuis officieel gestart in de voormalige pastorie aan de Emmastraat in Velp...

Matches door Stichting Ons Raadhuis (Velp)

 • Ons Raadhuis biedt MVT aan om mee te denken over online programma

  () Meedenkers gezocht over een coronaproof online programma voor de dag van de Mantelzorg (in februari 2021). Wij denken aan digitale workshops op cultureel, creatief, educatief, ontspannend vlak en het uitkiezen van een klein fysiek cadeautje. Ons Raadhuis biedt MVT aan om mee te denken over de invulling van een online Coronaproof programma.

 • Ons Raadhuis biedt Vilente aan om haar kennis over beeldbellen te delen

  () Vilente Oosterbeek wil graag haar bewoners online vaardig maken voor beeldbellen. Ons Raadhuis heeft kennis en ervaring met het 1-op-1 online vaardig te maken van ouderen met beeldbellen via telefoon en/of tablet. Zij hebben hiervoor o.a. een praktische handleiding ontworpen. Zij willen deze kennis en vaardigheden graag met Vilente delen.

 • DrieGasthuizen ontvangt handleiding voor beeldbellen van Ons Raadhuis

  () Voor de mensen uit de doelgroep van DrieGasthuizen is het Covid-19 virus levensgevaarlijk. De bewoners mogen op dit moment dan ook geen bezoekers ontvangen. Dat betekent vaak dat zij eenzaam thuis zitten. Om contact te leggen met familie en vrienden kan beeldbellen een uitkomst bieden. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Deze groep bewoners kan hierbij wel wat hulp op afstand gebruiken. Ons Raadhuis heeft voor haar doelgroep een gebruiksvriendelijke handleiding samengesteld voor het beeldbellen met zoom. Deze handleiding kon worden ingezet bij DrieGasthuizen. De eerste stap naar beeldbellen is hiermee gemaakt.

Matches voor Stichting Ons Raadhuis (Velp)