Ben je als Arnhemse maatschappelijke organisatie met beperkt budget op zoek naar opslag- of vergaderruimte? Veel Arnhemse bedrijven willen ruimtes die (tijdelijk) niet gebruikt worden graag delen. Vrijwilligers van de Ruimtebank van de Arnhemse Uitdaging koppelen deze vragen en het aanbod aan elkaar.
Maatschappelijke organisaties kunnen ook bij de Ruimtebank terecht voor advies over huisvestingsvragen.

Bemiddeling tussen vraag en aanbod

In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen stellen bedrijven - via de Arnhemse Uitdaging – ruimtes kosteloos ter beschikking. Je kan daarbij denken aan:  

  • een ruimte voor incidenteel overleg (eenmalig of een paar keer per jaar)
  • een ruimte voor een activiteit (bijvoorbeeld voor een bijeenkomst of diploma-uitreiking)
  • (tijdelijke) opslag van spullen

Ruim 10 bedrijven, waaronder Nysingh Advocaten, UL International en Direct Klantcontact, hebben al aangegeven bereid te zijn om hun ruimtes via de Ruimtebank beschikbaar te stellen voor vergaderingen of een bijeenkomst van lokale maatschappelijke initiatieven. Uiteraard werken we aan uitbreiding van het aanbod. 

Advies en begeleiding

Ook kunnen maatschappelijke organisaties die op zoek zijn naar ruimtes voor langere duur (bijvoorbeeld opslagruimte of kantoorruimte) bij de Ruimtebank terecht voor advies bij het scherp krijgen van hun zoekvraag en voor hulp bij het zoeken van een locatie.

Wie kunnen gebruik maken van de Ruimtebank?

Jullie organisatie komt in aanmerking voor hulp van de Ruimtebank als jullie een maatschappelijke, niet-commerciële organisatie (stichting, vereniging of bewonersinitiatief) met beperkt budget zijn die zich richt op het ondersteunen van mensen in Arnhem .

Hoe kan je gebruik maken van hulp door de Ruimtebank?

Je kunt jouw vraag via het vraagformulier voorleggen aan de Arnhemse Uitdaging. De Arnhemse Uitdaging toetst of de vraag past bij de mogelijkheden van de Ruimtebank en neemt contact met je op om de verdere stappen te bespreken.

De Ruimtebank van de Arnhemse Uitdaging is partner van Makelpunt-Arnhem. Vanaf mei 2022 wordt een deel van de (vergader-)ruimtes die bedrijven via de Arnhemse Uitdaging af en toe kosteloos ter beschikking willen stellen aan maatschappelijke organisaties ook gepubliceerd op Makelpunt. Deze zijn op Makelpunt te herkennen aan het logo van de Arnhemse Uitdaging. 

Team Ruimtebank

Het vrijwilligersteam van de Ruimtebank bestaat uit:

  • Frank Donders, gepensioneerd lokaal projectontwikkelaar
  • Ralph Albers, bedrijfsleider Vastgoedbeheer bij Van Wijnen
  • Robin Atema, zelfstandig conceptontwikkelaar en stadsmaker
  • Han Hameeteman, gepensioneerd architect

De Ruimtebank is eind 2020 van start gegaan. Nieuwsgierig naar de matches die door de Ruimtebank zijn gemaakt? Kijk dan hier.

 

.