Maaklab is een werkplaats voor iedereen die zijn of haar passie wil vinden en ontwikkelen door te doen. MaakLab is er voor iedereen tussen de 8-32 jaar die zich niet helemaal thuis voelen in het bestaande systeem van onderwijs en zorg en hierdoor uitvallen. MaakLab helpt patronen te doorbreken, te zorgen dat je perspectief en structuur krijgt door te doen en te maken. Hiermee bieden zij een andere vorm van zorg aan, waarbij het streven is dat je handvatten krijgt om weer mee te doen in de samenleving.
Het MaakLab wil bekender worden. Zowel bij potentiele deelnemers, begeleidende organisaties als opdrachtgevers voor creatieve producten/projecten. Sociale media zijn daarbij in deze tijd bij uitstek voor geschikt. Alleen welke aanpak en welk soort berichten sluiten aan bij de doelen die zij proberen te bereiken?
De vraag
Sparren met een deskundige op het gebied van Sociale media, over een nieuwe manier om Sociale media in te zetten zodat de boodschap overkomt. Wat zijn de trends en vernieuwende inzichten die zij zouden kunnen inzetten? Een gesprek over het scherp krijgen van de doelstellingen in het kader van het gebruik van de mogelijkheden van Sociale media.
Over Stichting MaakLab Arnhem
In Nederland wordt ieder kind een goede schooltijd en een diploma gegund. Sommige talenten komen echter niet volledig tot hun recht binnen het huidige onderwijssysteem. Er zijn kinderen die helemaal uitvallen. Anderen hebben – tijdelijk - iets extra nodig. MaakLab kan voorzien in de behoefte om kinderen en jongeren uit te dagen om dingen te maken en bezig te zijn met handen, hoofd en hart. MaakLab is een ‘place of belonging’; bij ons mag je er zijn. Het landen op een plek en het zich weer opnieuw veilig voelen is bij MaakLab van groot belang. Sommige deelnemers hebben een lange periode van zoeken en onzekerheid achter de rug. Dit resulteert in klachten variërend van buikpijn, slecht slapen tot aan het oplopen van een schooltrauma. Weer gezien worden, structuur in je leven krijgen, succeservaringen opdoen, contacten opbouwen met leeftijdgenoten en stabiliteit ervaren kan heel veel doen voor de ontwikkeling van het kind. Bovendien kan deelnemers dit het zelfvertrouwen geven om zich weer verder te ontwikkelen en de weg terug te vinden naar het onderwijs.