ER KAN  NIET MEER WORDEN GESTEMD!

Het Arnhems Compliment is een jaarlijkse waarderingsprijs van de Arnhemse Uitdaging voor bedrijven die veel gedaan hebben voor lokale sociale initiatieven. Uit alle voordrachten heeft de jury de onderstaande 6 bedrijven geselecteerd die genomineerd zijn voor het Arnhems Compliment 2023. 
Op donderdag 6 juli worden de publiekswinnaar en de jurywinnaar bekend gemaakt tijdens ArnhemBedrijft!

Daans Magazijn
Daans
Sebastian Daalmeijer, Ruben den Hertog

Daans Magazijn is een bedrijf dat computerapparatuur refurbished. Apparaten krijgen bij hen een tweede leven. De organisatie doneert al jaren veel laptops en smartphones aan lokale maatschappelijke projecten. Onder andere via de laptopbank van de Arnhemse Uitdaging. Ook pakt het bedrijf vaak specifieke vragen van organisaties op. Zo kreeg het Toon Hermans Huis een whiteboard, telefoons en antwoordapparaat. Er werden tablets gedoneerd aan SWOA voor ouderencursussen en aan de Mix voor muziekprojecten voor jongeren. Wijkcentrum Bakermat kreeg een digibord. Daarnaast heeft Daans veel gedaan om de Oekraïense vluchtelingen te helpen. De boot kreeg laptops met een Cyrillisch toetsenbord en op school konden de kinderen vooruit mede dankzij door Daans gedoneerde Chromebooks.

Dirkzwager
dirkzwager
Ernst-Jan van de Pas, Ronald van Wetering, Selma van Ramele

Dirkzwager stimuleert haar medewerkers zich in te zetten voor maatschappelijke projecten. Een van de dingen die hun medewerkers al jaren oppakken, is de coördinatie van de Spullenbank en de Laptopbank van de Arnhemse Uitdaging. Voor de Laptopbank verzorgt het bedrijf ook de veilige opslag. 
Medewerkers van Dirkzwager zetten zich op diverse manieren in om een bijdrage te leveren aan de stad: onder meer door het delen van vakkennis zoals het geven van workshops over juridische thema's en door zitting te nemen in besturen van lokale stichtingen en verenigingen. 
Daarnaast ondersteunt Dirkzwager de Energiebank en is het bedrijf sponsor van meerdere lokale culturele instellingen. 

Kuiper Groep
Kuiper
Stephan Lap, Bob Winters

Kuiper Groep is een maatschappelijk zeer betrokken familiebedrijf dat al vele jaren actief is binnen de Arnhemse Uitdaging. Het bedrijf doneert (bouw-)materialen, leent gereedschap uit, geeft advies, maakt/repareert dingen en geeft in plaats van kerstgeschenken donaties aan goede doelen. Voorbeelden: De Leuke Linde kreeg afvalhout voor klusprojecten en kan een bouwkeet lenen voor hun lustrumfeest, Molen de Kroon kreeg advies over verduurzaming, Maak-Lab kreeg een financiële bijdrage, Vlindertuin Geitenkamp leende een steiger en aanhanger en kreeg pallets. Met kerst zamelde het bedrijf spullen in voor mensen die het financieel moeilijker hebben. Op kantoor staat een bak waarin iedereen cartridges en telefoons kan deponeren voor doelen zoals de Cliniclowns en Stichting Opkikker. 

Make it Yours
miy
Hasan Deniz

Make it Yours helpt vele sociale initiatieven met drukwerk, grafisch ontwerp en bedrukte materialen. Voorbeelden: voor Zomerkamp Bombarie bedrukte het bedrijf folders en 100 t-shirts (en de kinderen krijgen nog een geprinte herinneringsfoto) en heeft het 40 onbedrukte rugtassen voor hen verzorgd. Voor Beter in de Wijk en Gespreksgroepen Mantelzorgers Dementie ontwierp het bedrijf een nieuw logo. Kinderen van groep 8 van de Fridayschool namen een kijkje in de drukkerij en bedrukten zelf een t-shirt met hun eigen naam en Fridayschool logo. Eigenaar Hasan Deniz is ook maatschappelijk actief als matchmaker bij de Arnhemse Uitdaging, zit in meerdere Arnhemse besturen en zette zich met andere ondernemers in om geld en goederen in te zamelen na de aardbeving in Turkije. 

Musis & Stadstheater
musis
Hans Verbugt

Musis & Stadstheater Arnhem zet zich op vele manieren in om verbinding te brengen met cultuur, zo ook door het ondersteunen van maatschappelijke organisaties en het gezamenlijk creëren van aanbod dat past bij de stad. Zo zijn er speciale matinees voor ouderen (i.s.m. DrieGasthuizengroep en SWOA), gaan kinderen van kansarme wijken op theateravontuur (mede dankzij de Dullertsstichting) en delen medewerkers actief hun expertise met maatschappelijke organisaties (zoals met Empowering Nisa). Nieuw dit seizoen is de vakantieweek voor alle kinderen in Arnhem die niet op vakantie gaan (i.s.m. Bijzonder Arnhem). Musis & Stadstheater is een vaste partner van de Arnhemse Uitdaging en stelt elk jaar kosteloos een zaal beschikbaar voor het Maatschappelijk Matchevent.

PACKcenter Verpakkingen
pack
Albert van 't Blik

PACKcenter helpt stichtingen door het doneren van o.a. verpakkingsmaterialen zoals tasjes of het geven van lunchtassen voor V.V. Eldenia ’s G- Toernooi. Ook sponsort het bedrijf een wielerploeg ten gunste van Het Boshuus, een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarnaast helpt het bedrijf in natura zoals met het vervoer van de decorstukken voor Rijnstad Vocaaltheater. Stichting Jeugdland en Ome Joop’s Tour behoren tot de vaste organisaties die gesteund worden. Ook sponsort PACKcenter jaarlijks Stichting Gaandeweg en Bio Vakantieoord en zet het bedrijf het eigen netwerk in om sponsoren te zoeken voor bijzondere acties zoals de seizoenkaarten in GelreDome voor Stichting Kinderen van de Voedselbank i.s.m. Vitesse Betrokken.