Info- en vragensessie WBTR

Help! Wat moet mijn stichting of vereniging met de WBTR?
De Arnhemse Uitdaging organiseert samen met Dirkzwager legal & tax op 12 oktober 2021 van 17.00 uur – 18.30 uur een info- en vragensessie over de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr), die op 1 juli 2021 in werking treedt.

Dirk

Datum en tijdstip:  12 oktober 2021 van 17.00 uur – 18.30 uur
Locatie: Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, 6811 JH  Arnhem

Het doel van de Wbtr is het bevorderen van de kwaliteit van bestuur en toezicht. Naast de belangrijkste wijzigingen die de Wbtr meebrengt worden algemene en praktische onderwerpen besproken: wat zijn de taken, bevoegdheden en verplichtingen van een bestuur? Hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid? Wat is een tegenstrijdig belang? Wat als een bestuurder (langdurig) ziek wordt?

De sessie wordt verzorgd door Rosanne Kuiper (advocaat bij Dirkzwager legal & tax) en is kosteloos. Er zal ruime gelegenheid zijn voor het stellen en beantwoorden van vragen.

 

​​​​

Is dat niet veel te laat? De WBTR gaat toch al in per 1 juli 2021?

Nee, dat valt erg mee. Voor het voldoen aan de Wbtr gelden ruime overgangstermijnen en niet ieder aspect uit de Wbtr hoeft een wijziging voor jullie organisatie te betekenen. Tijd genoeg dus om je te laten informeren en meer uitleg te krijgen.

Pak de statuten van je organisatie er eens bij. Zijn ze erg gedateerd, dan is dit het moment om daar iets aan te doen. Valt dat mee en zijn ze redelijk recent nog bijgewerkt, dan is er misschien weinig reden om je zorgen te maken.

Tijdens deze sessie hoor je meer over de Wbtr en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen. Als er veel behoefte is aan controle van statuten kunnen wij misschien kijken naar de mogelijkheid van een aangepast (groeps)tarief. Je weet na afloop van de sessie in ieder geval wat de Wbtr betekent voor jouw organisatie en waar jullie alert op moeten zijn. 

De overheid wil met deze wet ongewenste activiteiten tegengaan en wanbestuur voorkomen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om zelfverrijking, onverantwoordelijk financieel beheer of misbruik van posities door bijvoorbeeld vriendjespolitiek. En dat willen we eigenlijk toch allemaal?

Deze info- en vragensessie leert je meer over het bespreekbaar maken van wat verantwoordelijk besturen is en hoe je met elkaar de procedures en verantwoordelijkheden vastlegt die daarmee te maken hebben.

Ben je geïnteresseerd?

Meld je aan bij Miriam Kemperman van de Arnhemse Uitdaging.
info@arnhemseuitdaging.nl
06-159 600 92

Om je alvast op weg te helpen heeft Onderaf.nl informatie op hun site gezet.  Ook handig ter voorbereiding op deze info- en vragensessie. Info voor stichtingen, info voor verenigingen. Als je acute vragen hebt kunnen we je ook verder helpen. Neem dan contact met ons op.