Ruimtebank NIEUW bij Arnhemse Uitdaging

Aan ruimte (geen) gebrek!
Met de Ruimtebank gaat de Arnhemse Uitdaging óók bemiddelen in vraag en aanbod van (bedrijfs)locaties.
Lokale maatschappelijke organisaties met beperkt budget zijn geregeld op zoek naar opslag- of vergaderruimte. Veel Arnhemse bedrijven en organisaties willen ruimtes die (tijdelijk) niet gebruikt worden graag delen.
De kersverse vrijwilligers van de Ruimtebank gaan deze vragen en het aanbod aan elkaar koppelen. Maatschappelijke organisaties kunnen ook bij hen terecht voor advies over huisvestingsvragen.

tiny house

Mooie ruimtematches

De eerste mooie matches zijn al gemaakt:

  • EmpowerMij zocht voor drie maanden een ruimte waarin zij aan een tiny house kunnen bouwen als vakantieverblijf voor mensen met een anderswerkend lichaam. Bouwbedrijf Van Wijnen heeft hiervoor een tijdelijk leegstaande hal beschikbaar gesteld.
  • Het bestuur van Avonturis was op zoek naar een vergaderruimte voor coronaproof overleg met 5 personen. KplusV wist raad.
  • De Voedselbank zoekt naar extra coronaproof uitgiftelocaties. De Turkiyem Moskee stelt hiervoor belangeloos een zeer geschikte ruimte beschikbaar.

De Ruimtebank heeft al verschillende andere organisaties begeleid om hun vraag scherper te krijgen, om de kans op het vinden van een passende ruimte te vergroten.

Ruim 10 bedrijven, waaronder Nysingh Advocaten, UL International en Direct Klantcontact, zijn bereid om hun ruimtes via de Ruimtebank beschikbaar te stellen voor vergaderingen of een bijeenkomst van lokale maatschappelijke initiatieven.

Team Ruimtebank

Het vrijwilligersteam van de Ruimtebank bestaat uit:

  • Frank Donders, gepensioneerd lokaal projectontwikkelaar
  • Romy Velthuizen, vastgoedadviseur bij BMV Makelaars
  • Diana Janssen, zelfstandig huisvestingsadviseur
  • Ralph Albers, bedrijfsleider Vastgoedbeheer bij Van Wijnen
  • Robin Atema, zelfstandig conceptontwikkelaar en stadsmaker

Heeft jouw maatschappelijke organisatie een ruimtevraag? Wil jouw bedrijf (tijdelijk) een ruimte beschikbaar stellen of sta je open voor ‘samenwonen’ met een maatschappelijke organisatie? Laat het ons weten via het vraag/aanbodformulier!

Samen maken we Arnhem mooier!

De Arnhemse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Via een netwerk van vrijwilligers uit het bedrijfsleven kunnen stichtingen, verenigingen en bewonersinitiatieven een beroep doen op hulp van lokale bedrijven die kennis, materialen, faciliteiten of menskracht met hen willen delen.