Matchgroepen

Een groep matchmakers, allemaal vrijwilligers uit het bedrijfsleven, komt een paar keer per jaar bij elkaar om vragen van initiatieven te bespreken en samen te kijken naar de beste oplossing. Bedrijven uit netwerk van de matchmakers worden uitgedaagd om de vraag te realiseren.

Spullenbank, laptopbank en cadeautjesbank

Bedrijven doneren geregeld spullen aan ons. Materialen die zij niet meer nodig hebben, bijvoorbeeld na een herinrichting of verhuizing. Denk aan kantoorinrichting en -materiaal zoals bureaustoelen, kasten of nietmachines en ook apparatuur zoals laptops en smartphones. 
Ook krijgen we kleine spullen die leuk zijn om als cadeautje uit te delen, zoals overgebleven spulletjes uit kerstpakketten of relatiegeschenken. Alle spullen via onze spullenbank, laptopbank of cadeautjesbank en kosteloos aangeboden aan lokale initiatieven die daarmee hun werk beter en leuker kunnen doen. 

Matchevent

Ieder jaar organiseren we een groot matchevent voor aanbieders en aanvragers. Het is een plek waar bedrijven en maatschappelijke initiatieven elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, matchen en in gesprek gaan over wat ze voor elkaar kunnen betekenen. 
Ons volgende matchevent Maatschappelijk Matchen in Musis vindt plaats op donderdag 27 juni.

Workshops en brainstorms

Ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven vinden het vaak heel leuk om hun kennis te delen of om mee te denken met maatschappelijke initiatieven. Daarom organiseren wij geregeld workshops door bedrijfsvrijwilligers voor stichtingen en verenigingen. Maatschappelijke organisaties kunnen ook bij ons terecht om te brainstormen met een groepje professionals (creatieve denktank) over communicatievragen.

Klussenbank

Bedrijven die met een groep een maatschappelijke klus willen doen (bijvoorbeeld als teamuitje), brengen we in contact met lokale initiatieven waar extra handjes zeer welkom zijn. Soms wordt er echt ‘geklust’ (een locatie schilderen bijvoorbeeld), soms neemt een bedrijf de doelgroep mee voor een leuk uitje of wordt er gezamenlijk een leuke activiteit bedacht.

Bestuurders- en expertbank

Stichtingen en verenigingen kunnen hun vacatures voor - al dan niet tijdelijke - (HBO+)professionals en bestuursleden op onze website onder de aandacht brengen.