Overslaan en naar de inhoud gaan

DrieGasthuizenGroep, vrijwilligersgroep

Sociale thema's
gezondheid, mantelzorg, sociale binding in wijken
Doelgroepen
mensen met een lichamelijke beperking, ouderen
ANBI
ja
Organisatieprofiel

DrieGasthuizenGroep is een zorgorganisatie voor senioren. Onze thuisbasis is Arnhem-Noord, maar ook elders in de provincie Gelderland bieden we diensten aan. Bij ons zijn uw wensen en behoeften uitgangspunt voor al ons handelen. Wij ondersteunen u in het zo zorgeloos mogelijk zelfstandig ouder worden. Dit doen we bij u thuis, in het appartement dat u bij ons huurt of in onze woonzorgcentra. Flexibele woon-, service- en zorgvoorzieningen 24 uur per dag, 7 dagen per week direct beschikbaar. Een prettig leven, ook op hogere leeftijd, vinden wij met u een groot goed!
Naast beroepskrachten leveren zo'n 400 vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan de zorg- en dienstverlening aan onze cliënten en bewoners. Zonder hun inzet zou de kwaliteit van de zorg aanmerkelijk schraler zijn. De vrijwilligers vormen het smeermiddel in het zorgsysteem.
De activiteiten van de vrijwilligers richten zich op: het besturen van de rolstoelbus, meedoen met kaarten of zingen, voorlezen, uitlenen van boeken in de bibliotheek, afnemen van interviews, foto’s maken, wandelen met of op bezoek gaan bij bewoners. Ook zijn er helpende handen nodig bij het (mede)organiseren van activiteiten zoals een bingoavond, kerkdienst of muziekclub. Bij al deze activiteiten wordt vaak samen gewerkt met beroepskrachten.

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

- Er dienen zich regelmatig kleinere klusjes aan (bijv. voor het verplaatsen en schilderen van bankjes, tuinonderhoud) die we graag door enkele handige vrijwilligers  zouden willen laten uitvoeren.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

- In overleg te bepalen.

Matches door DrieGasthuizenGroep, vrijwilligersgroep

Spijkerbroeken voor de Kledingbank

Gerealiseerd op

Matches voor DrieGasthuizenGroep, vrijwilligersgroep

De Helling gaat objecten vervaardigen voor dementerende ouderen van Driegasthuizen / stichting Catharina

Voor de dementerende ouderen die verblijven in Driegasthuizen / stichting Catharina is men op zoek naar een maker voor… Gerealiseerd door De Helling op