Maatjes regio Arnhem

Het Maatjesproject Regio Arnhem is onderdeel van SWOA. Een hart onder de riem, een steuntje in de rug of een extra paar handen erbij. Mensen die dit niet in hun eigen netwerk kunnen vinden kunnen bij ons terecht. Onze maatjes zijn gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. We kennen verschillende maatjesprojecten:
- Vriendendienst voor mensen die door een psychische of psychiatrisch verleden in een klein wereldje leven.
- Buddyzorg voor mensen met een levensbedreigende of chronische ziekte. Aandacht voor de mens achter de ziekte, een luisterend oor, contact of praktische hulp.
- Activerend Bezoek voor mensen die weer actiever in het leven willen staan en zich beter willen voelen.
- Een netwerkcoach voor mensen die ondersteuning zoeken bij het opbouwen of uitbreiden van sociale contacten.
- Mantelzorgondersteuning voor mensen met een partner met dementie bied de mogelijkheid om even los van uw partner te doen waar u op dat moment zin in heeft.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn eenzaamheid, mantelzorg, participatie / re-integratie
  • Maatjes regio Arnhem heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Om de deskundigheid van onze vrijwilligers te ontwikkelen bieden wij onze vrijwilligers graag workshops en trainingen aan op het gebied van chronische ziekten, levensfasen, gesprekstechnieken, coaching, mantelzorg of psychische aandoeningen. Om dit aanbod verder te ontwikkelen zijn wij op zoek naar mensen met specifieke kennis van deze onderwerpen zodat zij samen met onze vrijwilligers deze workshop(s) kunnen vormgeven en eventueel ook aanbieden.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Wij beschikken over de expertise om workshops te geven aan mensen die in een overgangsfase in hun leven zitten. Bijvoorbeeld aan het eind van hun loopbaan. Wij ondersteunen bij de overstap van betaald naar onbetaald werk, in de vorm van vrijwilligerswerk op basis van aanwezige talenten. Hierbij wordt naast bestaand vrijwilligerswerk ook invulling gegeven aan nieuwe innovatieve vormen van vrijwilligerswerk. Hier kunt u of iemand in uw netwerk die hier behoefte aan heeft gebruik van maken.

Wanneer u ons steunt straalt u betrokkenheid uit naar uw klanten en personeel, vanzelfsprekend kunnen wij bijvoorbeeld middels onze website bekendheid geven aan de door u geleverde ondersteuning.