De Malburcht

Multifunctioneel centrum de Malburcht is een centrale wijkvoorziening waar gebruikers en bewoners meedenken en meedoen. Het is een centrale plek in de wijk waar wijkbewoners zich thuis voelen, veilig en vertrouwd. De Malburcht is een open huis met vele activiteiten waar bewoners (jong en oud, allochtoon en autochtoon, arm en rijk) elkaar kunnen ontmoeten. MFC de Malburcht is meer dan een verzameling instellingen in één gebouw of een opsomming van activiteiten gericht op dezelfde doelgroep. Het gaat erom met elkaar in gesprek te komen en te blijven over de meest effectieve manier om ontwikkelingskansen van kinderen en participatiemogelijkheden van hun ouders te vergroten en hen daarbij te ondersteunen, dwars door instellingen heen. Daarnaast zijn wij het bruisend hart van de wijk voor alle buurtbewoners in Malburgen.

Over deze organisatie
  • Sociale thema('s) zijn activiteiten / vakanties / kampen, gezondheid, participatie / re-integratie
  • De Malburcht heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Om onze diverse activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen te kunnen uitvoeren, zijn diverse materialen nodig. U kunt als bedrijf ons sponsoren door materialen ter beschikking te stellen of te financieren. Denk hierbij aan:
-thema speelhoeken (zoals bij kinderdagverblijven)
-tafels en stoelen op kinderformaat (lichtgewicht en opklapbaar vanwege opslag)
-buitenmaterialen voor kinderen van 4-12. Bijv. skelters, skeelers, frisbees, ballen, rackets etc. Voor onze spelcontainer.
Ook kunt u strippenkaarten voor kinderen sponsoren. Kinderen betalen 50 cent voor een activiteit en voor sommige gezinnen (vooral met meerdere kinderen) blijkt dit al moeilijk op te brengen. Zo kunnen ook deze kinderen meesporten en spelen en blijven ze in beweging.
Als extraatje kunt u voor ons kookclubje schorten bedrukken of een kookboekje uitgeven.
Daarnaast kunt u uw personeel ook inzetten als begeleider bijvoorbeeld tijdens de vakanties of bij evenementen.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

U bent zichtbaar in de wijk Malburgen, waar mogelijk ook uw klanten en medewerkers wonen. Zo kunnen we bijvoorbeeld reclame maken via Facebook en onze nieuwsbrieven.
Uw personeel inzetten als begeleiders is een optie voor een leuk en verantwoord personeelsuitje. Ze kunnen eerst allerlei activiteiten of spellen begeleiden, en daarna weer verder voor de rest van uw uitje. Misschien kan onze kookclub als tegenprestatie wel voor uw uitje koken.
Bovendien zijn giften financieel aftrekbaar!