Scouting Luctor et Emergo

Luctor et Emergo is een scoutinggroep voor jongeren met een (meervoudige) beperking. We hebben drie speltakken, de Scouts, Explorers en Stam. Het gaat hierbij niet zozeer om de leeftijd maar meer om het niveau van de jongeren. Wij spreken graag van jongeren met mogelijkheden! Tijdens onze wekelijkse en maandelijkse bijeenkomsten doen we spellen en activiteiten in het bos of (bij slecht weer) in ons clubhuis. Naast deze bijeenkomsten worden er jaarlijks drie weekenden, een pinksterkamp en een zomerkamp georganiseerd rondom een bepaald thema. Dan slapen we in tenten, is er een kampvuur en worden er uitstapjes georganiseerd. Al deze activiteiten worden door vrijwilligers georganiseerd en begeleid.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn activiteiten / vakanties / kampen, sport
  • Scouting Luctor et Emergo heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Een bijdrage aan materialen voor activiteiten of het onderhoud van het clubhuis. Denk hierbij aan bestrating, kunstgras, een volleybalnet, basketbalpalen, een afdak en verf voor binnen of buiten.
Ook zoeken we groepen van bijv. 5 tot 15 mensen die eenmalige of terugkerende klusprojecten of schoonmaakklussen op zich willen nemen.
Daarnaast werken wij met vrijwilligers en zijn we altijd op zoek naar mensen die onze jongeren willen begeleiden tijdens de bijeenkomsten, de weekenden of op het kamp.
We komen ook graag in contact met kranten, radio of tv om via deze weg vrijwilligers te werven en kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met onze scouting.
Luctor heeft ook een centrale verwarming en 15 jaar oude bouwlift die onderhoud vergen en er zijn aanpassingen nodig in de elektriciteitsgroepenkast.
Uiteraard is een financiƫle bijdrage zeer welkom zodat wij de activiteiten zo goed mogelijk kunnen regelen, zonder dat de contributie te hoog wordt.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Bedrijven komen met enige regelmaat naar ons toe om een teambuilding-uitje te realiseren. Een dag met activiteiten voor onze leden begeleiden, b.v. regelen van vervoer, eten op ons clubhuis en eventueel een klusproject oppakken, van alles is mogelijk. Het is een leuk dagje uit voor personeel en voor onze leden. Het geeft veel voldoening, gezelligheid en een hechter team voor u, en voor ons is het een bijzonder leuke dag waar vaak nog een poos over gesproken wordt.
Om onze dank te tonen, noemen we u ook graag op onze website en sociale media, maar ook op offline communicatie zijn er mogelijkheden (zoals het kampboekje of schrijven aan ouders). Op deze manier komt u positief in beeld als maatschappelijk betrokken organisatie.
Giften zijn bovendien belastingaftrekbaar omdat onze groep is erkend als ANBI instelling.

Matches voor Scouting Luctor et Emergo