Overslaan en naar de inhoud gaan

Scouting Luctor et Emergo

Sociale thema's
activiteiten / vakanties / kampen, sport
Doelgroepen
jongeren, mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een verstandelijke beperking
ANBI
ja
Organisatieprofiel

Luctor et Emergo is een scoutinggroep voor jongeren met een (meervoudige) beperking. We hebben drie speltakken, de Scouts, Explorers en Stam. Het gaat hierbij niet zozeer om de leeftijd maar meer om het niveau van de jongeren. Wij spreken graag van jongeren met mogelijkheden! Tijdens onze wekelijkse en maandelijkse bijeenkomsten doen we spellen en activiteiten in het bos of (bij slecht weer) in ons clubhuis. Naast deze bijeenkomsten worden er jaarlijks drie weekenden, een pinksterkamp en een zomerkamp georganiseerd rondom een bepaald thema. Dan slapen we in tenten, is er een kampvuur en worden er uitstapjes georganiseerd. Al deze activiteiten worden door vrijwilligers georganiseerd en begeleid.

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Een bijdrage aan materialen voor activiteiten of het onderhoud van het clubhuis. Denk hierbij aan bestrating, kunstgras, een volleybalnet, basketbalpalen, een afdak en verf voor binnen of buiten.
Ook zoeken we groepen van bijv. 5 tot 15 mensen die eenmalige of terugkerende klusprojecten of schoonmaakklussen op zich willen nemen.
Daarnaast werken wij met vrijwilligers en zijn we altijd op zoek naar mensen die onze jongeren willen begeleiden tijdens de bijeenkomsten, de weekenden of op het kamp.
We komen ook graag in contact met kranten, radio of tv om via deze weg vrijwilligers te werven en kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met onze scouting.
Luctor heeft ook een centrale verwarming en 15 jaar oude bouwlift die onderhoud vergen en er zijn aanpassingen nodig in de elektriciteitsgroepenkast.
Uiteraard is een financiële bijdrage zeer welkom zodat wij de activiteiten zo goed mogelijk kunnen regelen, zonder dat de contributie te hoog wordt.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Bedrijven komen met enige regelmaat naar ons toe om een teambuilding-uitje te realiseren. Een dag met activiteiten voor onze leden begeleiden, b.v. regelen van vervoer, eten op ons clubhuis en eventueel een klusproject oppakken, van alles is mogelijk. Het is een leuk dagje uit voor personeel en voor onze leden. Het geeft veel voldoening, gezelligheid en een hechter team voor u, en voor ons is het een bijzonder leuke dag waar vaak nog een poos over gesproken wordt.
Om onze dank te tonen, noemen we u ook graag op onze website en sociale media, maar ook op offline communicatie zijn er mogelijkheden (zoals het kampboekje of schrijven aan ouders). Op deze manier komt u positief in beeld als maatschappelijk betrokken organisatie.
Giften zijn bovendien belastingaftrekbaar omdat onze groep is erkend als ANBI instelling.

Matches voor Scouting Luctor et Emergo

Dankzij Hommerson Schoonmaakbedrijf ziet de vloer van Scouting Luctor et Emergo er weer als nieuw uit

De linoleumvloer van Scouting Luctor et Emergo was dringend toe aan een onderhoudsbeurt. Het team van Hommerson… Gerealiseerd door Hommerson Schoonmaakbedrijf op

TH&P levert bijdrage aan het onderhoud van de linoleumvloer van Scouting Luctor et Emergo

Mede dankzij de bijdrage van TH&P kon de linoleumvloer van Scouting Luctor et Emergo, die dringend toe was aan… Gerealiseerd door TH&P op

Brainstormdeelname vanuit Loods met Luctor en Emergo over het vinden van vrijwilligers

Het is voor Luctor en Emergo lastig om voldoende vrijwilligers te vinden. Loods Programmamanagement heeft samen met… Gerealiseerd door Loods Programmamanagement op

Brainstorm door Sprankelend Samenwerken met Luctor en Emergo over het vinden van vrijwilligers

Het is voor Luctor en Emergo lastig om voldoende vrijwilligers te vinden om de activiteiten te begeleiden. Sprankelend… Gerealiseerd door Elisan Henderickx Sprankelend samenwerken op

ROC Rijn IJssel Entree & Maatwerk gaat Scouting Luctor et Emergo helpen met de werving van vrijwilligers

Het vinden van nieuwe vrijwilligers verloopt erg moeilijk. Scouting Luctor et Emergo wil advies over hoe ze nieuwe… Gerealiseerd door ROC Rijn IJssel Entree & Maatwerk op

Opknapwerkzaamheden voor Luctor et Emergo

Gerealiseerd door Akzo Nobel N.V. op

Een pingpongtafel voor Luctor et Emergo

Gerealiseerd door Lionsclub Arnhem op

Onderhoud verwarmingsketel voor Luctor et Emergo door Unica Arnhem

Gerealiseerd door Unica Arnhem Installatie Techniek op

BAM klust bij scouting Luctor et Emergo

Gerealiseerd door BAM Bouw & Techniek Regio Oost op

Unica installeert verwarming clubhuis Luctor et Emergo

Gerealiseerd door Unica Arnhem Installatie Techniek op

Rabobank Arnhem zorgt voor kantoorartikelen voor Luctor et Emergo

Gerealiseerd door Rabobank Arnhem en omstreken op

Een computerset voor Luctor et Emergo

Gerealiseerd door Teijin Aramid BV op