JAM Jonge Alleenstaande Moeders

Een eigen plek waar jonge moeders elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen ontwikkelen, zich thuis voelen en de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen. Kenmerkend voor alles wat stichting JAM doet, is dat de draagkracht versterkt en de draaglast verminderd wordt (empowerment). Soms wordt er van de gebaande paden afgeweken als daarmee het juiste antwoord op een vraag gegeven kan worden.
Ondersteunende begeleiding voor jonge moeders:
- Jonge moeders blijven stimuleren in hun eigen ontwikkeling.
- Een ontmoetingsplek bieden waar jonge moeders elkaars vraagstukken herkennen, erkennen en kunnen delen.
- Jonge moeders stimuleren zelf regie over hun leven te nemen zodat zij problemen en relaties zelf kunnen herkennen.
- Jonge moeders leren om geboekte successen te waarderen, hoe klein ze ook zijn.
- Leren oordeelloos te luisteren naar datgene er verteld wordt.
Overige dienstverlening omvat vooral:
- jongeren bewust maken van alle facetten van jong ouderschap.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn eenzaamheid, financiele zelfredzaamheid, lotgenotencontact

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Wij zijn afhankelijk van subsidies, giften en fondsen. Om door te kunnen gaan en de kwaliteit te kunnen waarborgen, vragen wij steun aan jullie!
Naast financiële giften kunt u ons helpen door kinderkleertjes, kindermeubels en/of speelgoed te doneren. Ook kunnen we nog wel eens vrijwillige oppasouders gebruiken, zodat de moeders zich op andere activiteiten zoals studeren en coaching kunnen richten.
Om meer bekendheid te krijgen binnen Arnhem zoeken wij nog een bedrijf dat visitekaartjes voor ons zou willen regelen en zoeken we nog mogelijkheden om onze folder bij te laten drukken.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

U helpt mensen naar zelfredzaamheid en geeft daarmee ook een stabielere gezinssituatie voor de kinderen. Dat is goede reclame voor u in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Zelf kunnen wij nog extra reclame maken door u te vermelden op onze website.
Ook kunnen we preventielessen geven bij u op locatie. Met name voor scholen kan dit interessant zijn. Maar ook meer algemene voorlichtingen/gesprekken over de huidige generatie jongeren zijn mogelijk en met name interessant voor ouders.
Bij evenementen of activiteiten kunnen wij in overleg als groep ook een aantal gastvrouwen/vrijwilligers/begeleiders leveren. De moeders komen dan meer in contact met het werkveld, en wij nemen u taken uit handen.

Matches voor JAM Jonge Alleenstaande Moeders