Speelstoet

Bij Speelstoet kunnen kinderen een aantal keren per jaar gratis (tweedehands) speelgoed uitzoeken. Een speelgoedwinkel zonder kassa dus!
Net als de kledingbank en de voedselbank willen wij financieel kwetsbare gezinnen helpen. Wij bieden kinderen uit deze gezinnen de mogelijkheid om eigen speelgoed te hebben en onbezorgd te kunnen spelen. Op vertoon van een GelrePas, of met een doorverwijzing van hulpverleningsinstanties kunnen zij bij Speelstoet terecht. Daarnaast willen we verspilling van speelgoed tegengaan en hergebruik stimuleren. Wij werken volledig op vrijwillige basis en hebben drie locaties waar wij het speelgoed aanbieden. Het gaat momenteel om ongeveer 250 gezinnen met kinderen tot en met 14 jaar.

Over deze organisatie
 • Bezoek de website
 • Sociale thema('s) zijn armoede
 • Speelstoet heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Speelstoet kan niet bestaan zonder speelgoed! Wij zoeken speelgoed dat er goed, liefst zo goed als nieuw, uitziet. Heeft u gebruikt of ongebruikt speelgoed over en zoekt u een goede bestemming? Het komt bij ons goed terecht. Speelgoed dat niet gebruikt kan worden voor de speelgoedbank, wordt ingezet voor andere goede doelen of verantwoord afgevoerd.
In de periode voor Sinterklaas kunnen wij vrijwilligers gebruiken die helpen met inpakken. Ook zoeken we een speelgoedzaak die speelgoed met korting kan leveren.
Financiële bijdragen zijn altijd welkom voor bijvoorbeeld benzine en speelgoedinkoop.
Wij willen voor nieuwe brugklassers pakketten gaan samenstellen met leuke schoolspullen en we zoeken organisaties die daar aan willen bijdragen.
Op termijn willen we een speelgoedbus inzetten, om een nog breder bereik te hebben en het voor gezinnen makkelijker en toegankelijker te maken.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Een (geld)inzamelactie is een ludieke manier om uw personeel dichter bij elkaar te brengen en hen iets te geven om over na te praten. Daarnaast toont dit aan uw klanten ook dat u maatschappelijk betrokken onderneemt en zorgt het op die manier voor positieve reclame.
Wij maken zelf ook reclame voor u, door onze sponsors op onze website te tonen.
Altijd handig: Financiële giften zijn belastingaftrekbaar.

Matches door Speelstoet

 • Speelstoet brengt Schone Straat & Groene Buurt / KinderWijkTeam in contact met IVN

  () Een waardevolle ontmoeting tijdens het Meetevent! De contactpersoon die aanwezig was vanuit Speelstoet is voorzitter geweest van IVN. Via dit netwerk kon Schone Straat & Groene Buurt / KinderWijkTeam in contact worden gebracht met de juiste personen binnen IVN. Een mooi bijzonder contact om samenwerking op te zoeken in de nabije toekomst.

 • Bordspellen Speelstoet voor zomerkamp Bombarie

  () Een weekje weg voor 30 kinderen die niet op vakantie gaan in de zomer, ook niet als Corona voorbij is. Kinderen even een heel andere beleving geven, met activiteiten die ze anders niet mee zouden maken en hen een week de persoonlijke aandacht geven die ze verdienen. Dit jaar gaat men naar Bladel. Speelstoet doneert bordspellen die meegenomen kunnen worden naar het kamp, zodat kinderen met elkaar even ontspannen een spelletje kunnen spelen.

 • Speelstoet biedt speelgoed aan Jeugdhonk Huis vóór de Wijk

  () In de eerste week van juli moet het starten, een nieuwe plek waar kinderen en jongeren uit Immerloo welkom zijn. Het gaat om 70m2 (2 ruimtes + gang + opslagruimtes). Daarvoor zijn er nog heel wat inrichtingszaken nodig. Speelstoet biedt aan om speelgoed zoals voetbaltafel en spellen te doneren aan het jeugdhonk.

Matches voor Speelstoet