Speelstoet

Bij Speelstoet kunnen kinderen een aantal keren per jaar gratis (tweedehands) speelgoed uitzoeken. Een speelgoedwinkel zonder kassa dus!
Net als de kledingbank en de voedselbank willen wij financieel kwetsbare gezinnen helpen. Wij bieden kinderen uit deze gezinnen de mogelijkheid om eigen speelgoed te hebben en onbezorgd te kunnen spelen. Op vertoon van een GelrePas, of met een doorverwijzing van hulpverleningsinstanties kunnen zij bij Speelstoet terecht. Daarnaast willen we verspilling van speelgoed tegengaan en hergebruik stimuleren. Wij werken volledig op vrijwillige basis en hebben drie locaties waar wij het speelgoed aanbieden. Het gaat momenteel om ongeveer 250 gezinnen met kinderen tot en met 14 jaar.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn armoede
  • Speelstoet heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Speelstoet kan niet bestaan zonder speelgoed! Wij zoeken speelgoed dat er goed, liefst zo goed als nieuw, uitziet. Heeft u gebruikt of ongebruikt speelgoed over en zoekt u een goede bestemming? Het komt bij ons goed terecht. Speelgoed dat niet gebruikt kan worden voor de speelgoedbank, wordt ingezet voor andere goede doelen of verantwoord afgevoerd.
In de periode voor Sinterklaas kunnen wij vrijwilligers gebruiken die helpen met inpakken. Ook zoeken we een speelgoedzaak die speelgoed met korting kan leveren.
Financiële bijdragen zijn altijd welkom voor bijvoorbeeld benzine en speelgoedinkoop.
Wij willen voor nieuwe brugklassers pakketten gaan samenstellen met leuke schoolspullen en we zoeken organisaties die daar aan willen bijdragen.
Op termijn willen we een speelgoedbus inzetten, om een nog breder bereik te hebben en het voor gezinnen makkelijker en toegankelijker te maken.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Een (geld)inzamelactie is een ludieke manier om uw personeel dichter bij elkaar te brengen en hen iets te geven om over na te praten. Daarnaast toont dit aan uw klanten ook dat u maatschappelijk betrokken onderneemt en zorgt het op die manier voor positieve reclame.
Wij maken zelf ook reclame voor u, door onze sponsors op onze website te tonen.
Altijd handig: Financiële giften zijn belastingaftrekbaar.

Matches door Speelstoet

Matches voor Speelstoet