Stichting Sterrenwacht Presikheaven

Sterrenwacht Presikheaven organiseert sinds 2009 sterrenkundeactiviteiten in Arnhem. De bijeenkomsten en sterrenkijkavonden zijn gratis toegankelijk op centrale locaties. Daardoor worden ze goed bezocht door mensen uit allerlei lagen van de bevolking. Sterrenkijken is een goed instrument voor verbroedering: mensen met diverse achtergronden zijn geïnteresseerd omdat cultuur en religie vaak een band heeft met astronomie. Vragen zoals “waar komen wij vandaan” en “is er leven elders in het heelal” zijn universeel aansprekend.

We organiseren naast openbare activiteiten ook gastlessen en workshops op scholen en bij scoutinggroepen. Hierbij stimuleren wij jongeren een beta-studie te kiezen.

Ooit hopen we Arnhem een publieke sterrenwacht te bieden. Tot die tijd zijn we te gast op diverse locaties zoals het Multifunctioneel Centrum Presikhaven.

Ten slotte dragen we bij aan bewustwording van de schadelijke effecten van lichtvervuiling voor mens en natuur, en hoe deze te verminderen.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn kunst / cultuur, multiculturele samenleving, sociale binding in wijken

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Wij zijn op zoek naar een eigen ruimte met toegang tot het dak. Met een eigen sterrenwacht kunnen we het publiek beter en vaker van de sterrenhemel laten genieten.

Ook zoeken we hulp bij het moderniseren van onze website, zodat mensen zich voor onze evenementen kunnen inschrijven.

Omdat we geen entree vragen en grootse plannen hebben - zoals een publieke sterrenwacht en een mobiel planetarium – is hulp bij het aanvragen van subsidies en fondsenwerving ook zeer welkom. Net als sponsors natuurlijk!

En met sponsors hebben we ook een penningmeester nodig voor een paar uurtjes per maand.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Als tegenprestatie kunnen wij leuke activiteiten verzorgen zoals workshops, lezingen en sterrenkijkavonden op uw locatie of elders.

“Leven elders in de ruimte”, “Het ontstaan van het heelal”, “Nieuwe ontdekkingen in ons zonnestelsel” – dit zijn enkele van de fascinerende onderwerpen die we op begrijpelijke wijze kunnen presenteren aan uw personeel of cliënten. Ook kan men overdag zelf uitbarstingen op de zon bekijken, of ’s avonds onder enthousiaste leiding de sterrenbeelden leren kennen of de Maan en planeten bestuderen. In goed overleg is er veel mogelijk.

Onze mailinglijst telt een paar honderd geïnteresseerde Arnhemmers. Als sponsor kan uw bedrijf in onze e-mails vermeld worden of op de website.

Ook zijn er klussen die uitstekend als team-building oefening kunnen dienen, zoals het bouwen van een model van ons zonnestelsel uit hout. Of het repareren van instrumenten die we dan weer gebruiken bij onze educatieve activiteiten op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Matches voor Stichting Sterrenwacht Presikheaven