Werkplaats De Helling

De Helling is een ambachtelijke, goed ingerichte werkplaats waar vaklui en hobbyisten elkaar ontmoeten om van elkaar de kneepjes van het vak te leren. Onze deelnemers zetten vrijwillig hun talenten en vaardigheden in voor de Arnhemse samenleving. In opdracht van scholen, welzijnsinstellingen, zorgorganisaties, sport- en culturele clubs maken we allerlei werkstukken. En er bestaat een mogelijkheid om ‘op maat’ voorzieningen te organiseren voor mensen die op zoek zijn naar (geïndiceerd zijn voor) dagbesteding.

De mogelijkheden om ambachtelijk en creatief bezig te zijn op De Helling, zijn groot. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en volgt zijn eigen belangstelling. Werkplaats De Helling is een vrijwilligersorganisatie met zo'n 300 deelnemers. Iedereen die niet (meer) werkt en graag zijn vrije tijd zinvol wil besteden is welkom. Onze deelnemers hebben veelal geen betaald werk, werken parttime of zijn 'met pensioen'. Mensen met een Gelrepas krijgen korting .

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn maatschappelijke participatie / activering, participatie / re-integratie, persoonlijke ontwikkeling

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Vrijwilligers van De Helling maken regelmatig allerlei werkstukken voor maatschappelijke organisaties in en rond Arnhem. Wij zoeken dan ook met name verbinding met organisaties die ons helpen aan leuke maatschappelijke projecten. Tegen kostprijs van de materialen,energie e.d. kunnen onze vrijwilligers u helpen. Zo hebben we een waterrad gemaakt voor Sonsbeek, een altaartafel voor Drie Gasthuizen en kledingkisten voor Siza.

Mocht u nog oude naaimachines en dergelijke hebben: wij knappen ze weer op zodat ze in Afrika een tweede leven krijgen.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Voor al uw ambachtelijke, technische vragen en projecten kunt u bij ons terecht. Onze vrijwilligers kunnen een project oppakken en bijdragen door te timmeren, lassen, hout bewerken, glas in lood, beeldhouwen, keramiek, boekbinden en hebben daarnaast ook ervaring met pretex, sieraden maken, fijnmetaal en grofmetaal.

Een op maat gemaakte kast of tafel, een beeld dat uw organisatie vertegenwoordigd, een sieraad als cadeau voor langdurige inzet, behoren allemaal tot de mogelijkheden. Onze vrijwilligers zijn enthousiast om aan een nieuw project te beginnen en maatschappelijke organisaties hiermee verder te helpen.

 

Openstaande vragen

Een grote steiger te leen voor De Helling

De voorgevel van het gebouw waarin de werkplaatsen van de Helling zich bevinden is hard toe aan onderhoud...

Matches door Werkplaats De Helling

Matches voor Werkplaats De Helling