Advies mbt een traplift voor Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT)

MVT maakt gebruik van de eerste verdieping van een gebouw dat oorspronkelijk van SWOA was. In het gebouw was een traplift aanwezig. Deze bleek in slechte staat te zijn. SWOA heeft de trap dan ook laten verwijderen. Lastig voor bezoekers uit de doelgroep van MVT. Zij zijn vaak slecht ter been en kunnen hen dus moeilijk bereiken. Is er een eenvoudige oplossing te bedenken nog tegen lage kosten waardoor zij toch door mensen uit de doelgroep beter bereikbaar zijn? MVT heeft zelf vrijwel geen middelen om in de kosten te kunnen voorzien. Advies en hulp bij het vinden van fondsen en sponsoren hiervoor is dan ook heel erg welkom.

De vraag

Advies rondom het realiseren van een betere bereikbaarheid voor mensen uit de doelgroep die niet goed ter been zijn. Zowel hulp gevraagd bij het vinden van een tweedehands traplift als bij het fondsenwerven.

Over Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT)

Mantelzorgers verlenen vaak gedurende langere tijd intensieve zorg, soms zelfs 24 uur per dag. Dat doen ze vrijwillig en onbetaald. Omdat het ‘gewoon’ is om een hulpbehoevende partner, ouder, vriend of eigen kind te helpen. MVT ondersteunt en informeert mantelzorgers en regelt daarnaast vrijwillige thuishulp. Zij biedt alle 8 functies uit de wmo m.b.t. mantelzorg : informatie/advies en begeleiding/emotionele steun/educatie/praktische hulp/respijtzorg/financiële tegemoetkoming/materiële hulp. Daarnaast bieden zij ontmoetingsmogelijkheden voor lotgenotencontact en activiteiten voor informatie en ontspanning