Bestuur gezocht voor Buurthuis De Overkant

Een nieuw thuis voor de wijk Presikhaaf III
In de afgelopen maanden hebben een groep buurtbewoners en initiatiefnemers uit de wijk Presikhaaf III, hard gewerkt om van De Overkant weer een fijne plek voor de buurt te maken.
De visie, waarden en belangrijkste bouwstenen zijn samen bepaald en de plannen voor hoe het er binnen en buiten uit gaat zien liggen klaar.
Na de verbouwing moet het een mooie en fijne plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. Met een gezellige huiskamer, een mooi terras waar u een kopje koffie kunt drinken. Er is een tuin waar kinderen kunnen spelen en iedereen welkom is om te bewegen en sporten. Het aanbod in De Overkant is divers, van dans en muziek tot huiswerkbegeleiding en van een boekenclub tot naailessen. Er is ruimte voor leer/werkplekken voor mensen die graag weer stappen richting werk of een opleiding zetten.

De Overkant wordt een zelfstandige stichting. Daarom zijn we op korte termijn op zoek naar bestuursleden die het een uitdaging vinden om samen met het team van bewoners en professionals te bouwen aan een nieuw thuis voor de wijk. Woonachtig zijn in Presikhaaf is een pré maar zeker geen vereiste.
We zoeken zowel bestuursleden die innovatief en ondernemend zijn en het een mooie uitdaging vinden om een geheel nieuw concept ‘buurthuis’ neer te zetten, als bestuursleden die structuur kunnen brengen in organisatie en financiën.

Meer weten? Neem dan contact op met:

Christel Hoogland
Kwartiermaker De Overkant
Christel.hoogland@kik-start.nl
Tel 06 14324453

www.overkantpresikhaaf.nl

De vraag

Mensen die dit proces willen meemaken en mee willen vormgeven. Die zich voor de Wijk Presikhaaf III in willen zetten als vrijwillig bestuurslid voor Buurthuis De Overkant.

Over Wijkcentrum Overkant

Een buurthuis neerzetten in de wijk Presikhaaf III, waar iedereen zich thuisvoelt. Met activiteiten voor verschillende leeftijden en met leer-werkplekken voor mensen die graag weer stappen richting werk of opleiding willen zetten.