Een hangmat, trampoline, windgong en ritme-instrumenten voor Klaverkoning 4 (SIZA)

Samen muziek maken, lekker van de zon genieten; de kleine extra’s maken het leven vaak veel leuker, ook voor mensen met een handicap. Binnen de zorg is daar vrijwel geen budget voor aanwezig. Het is al moeilijk om de echt noodzakelijke voorzieningen aan te schaffen. De cliënten van de woonlocatie Klaverkoning 4, zijn ernstig meervoudig beperkt. Dat betekent dat ze een ontwikkelingsleeftijd hebben van 3 maanden tot 3 jaar. Zintuiglijk geprikkeld worden is voor hen dan ook belangrijk. Een windgong in de tuin, of eenvoudige ritme-instrumenten (sambaballen, regenmakers, djembés) die ze zelf kunnen hanteren, prikkelen het gehoor. Een trampoline waarop je ook kunt liggen of een stevige hangmat met ruimte voor de noodzakelijke begeleiding, zorgen voor lekker snoezelen in de buitenlucht. Het zijn zaken waar nu geen geld voor is en die die er waarschijnlijk zonder hulp van buitenaf niet zullen komen.

Het aanbod

Ritme-instrumenten als een djembé, ‘regenmakers’, eenvoudige trommels en sambaballen, een trampoline, een stevige hangmat waarbij ook plaats is voor de noodzakelijke verzorging en een windgong.

Over Siza

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet aangeboren hersenletsel. De dienstverlening van Siza loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot en met begeleiding naar werk. Siza ondersteunt op die momenten dat het nodig is en daagt mensen uit om hun grenzen waar mogelijk te verleggen.