Kinderboekeninzameling voor Kinderzwerfboek 2020

Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden achtergelaten in Kinder-zwerfboekstations op plekken waar veel kinderen uit de doelgroep komen. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna kunnen ze weer teruggeplaatst worden om verder te zwerven. Deze zwerftocht kan worden gevolgd op de website kinderzwerfboek.nl. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven. Het liefst meer dan een miljoen! Zodat alle kinderen overal leuke boeken kunnen vinden. Zijn er bedrijven te vinden die een inzamelingsactie bij het personeel willen houden om hier een nieuwe voorraad zwerfboeken voor te verkrijgen? In Arnhem zijn inmiddels 45 zwerfboekstations, verdeeld over alle Arnhemse wijken.

De vraag

Een inzamelingsactie onder personeel voor tweedehands kinderboeken. Meerdere bedrijven verspreid door het jaar kunnen hieraan mee doen.

Over Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor lezen is namelijk het hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.