Terrasstoelen, tafels en parasols voor stichting Diagonaal

Het Park Presikhaaf wordt binnenkort anders ingericht. Het onderhoud zal dan ook door buurtbewoners worden overgenomen, ondersteund door professionals. Het park scheidt nu twee bewonersgroepen van elkaar. Mensen met een koopwoning en mensen die in sociale huurwoningen wonen ontmoeten elkaar daardoor nauwelijks. Een gezellig terras bij Diagonaal kan daarin verandering brengen. Goed voor de sociale cohesie in de buurt en ook goed voor de verschillende buurtprojecten die vanuit Diagonaal gestart zijn. Daarnaast kan er door vrijwilligers horeca-ervaring opgedaan worden en kunnen er in de toekomst misschien ook inkomsten voor buurtactiviteiten door gerealiseerd worden. Het is op het moment ook mogelijk om er een kopje koffie of thee te krijgen. Men wil meer doen met de producten vanuit de buurtmoestuin en buurtkruidentuin. Voor dit seizoensaanbod zouden menukaarthouders heel handig zijn. Er is een spullenuitleen aanwezig waar ook tuinstoelen en tafels bij zijn, maar deze worden zeker in de periode dat het mooi weer is, vrijwel constant uitgeleend en zijn hiervoor dus niet inzetbaar. Daarnaast is deze uitleen de enige bron van inkomsten voor Diagonaal, buiten dat zijn zij afhankelijk van subsidies en giften.

De vraag

5 tuinsetjes bestaande uit een tafel met 4 stoelen en een parasol, en aankleding van de tafels met een tafelkleed en menukaarten.

Over Leerbedrijf diagonaal

Door samenwerking met maatschappelijke partners, studenten van diverse opleidingen een praktijkgerichte leerplek bieden met als doel bewoners uit Presikhaaf ongeacht leeftijd, geloofsovertuiging en achtergrond te ondersteunen.