Circus Op de Bult

Dankzij een initiatief van bewoners volgen kinderen uit de Arnhemse wijk de Geitenkamp e.o. sinds 2010 wekelijks circus les bij 'Circus op de bult'. Regelmatig verzorgen wij optredens op verschillende locaties in en buiten de wijk/stad, van de kerstmarkt tot het ouderencentrum. De spelers zijn ong. 35 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar in samenwerking met vrijwilligers, ouders en professionele kunstenaars uit de wijk.

De repetities vinden plaats in achterstandswijk 'de Geitenkamp', te Arnhem. Hier wonen veel mensen met een minimum inkomen, sociaal zwakke gezinnen, hoge werkloosheid. Veel mensen leven hier in sociaal isolement.
Circus doet een beroep op verhulde kwaliteiten van de doorgaans zwakkere kinderen.
Middels dit project wordt de sociale cohesie bevorderd. Samenwerken, saamhorigheid, sociale vaardigheden, (zelf) vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid, lichamelijke expressieve en creatieve vaardigheden, zijn een aantal punten die we met dit project bevorderen.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn activiteiten / vakanties / kampen, persoonlijke ontwikkeling, sociale binding in wijken
  • Circus Op de Bult heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

U kunt ons op de volgende manieren helpen:
- Na de zomer krijgen we een nieuwe locatie die momenteel nog niet geschikt is voor trapezes (onze specialiteit). We zoeken een bouwbedrijf die ons wil sponsoren door de plafondconstructie te realiseren. De bouwtekeningen liggen binnenkort klaar.
- We willen meer optredens inplannen verder buiten Arnhem, en zouden erg geholpen zijn met busvervoer voor één of enkele losse dagen.
- Per ±2016 hebben we een nieuwe opslagruimte nodig, het gaat om enkele vierkante meters.
- Vanwege ons vijfjarig jubileum willen we een jubileum voorstelling geven. We zoeken nog materiële of financiële sponsors voor kostuums, zaal, circusmateriaal, hoge eenwieler etc.
- Graag zouden we de (jonge) vrijwilligers en ouders een uitje willen aanbieden als bedankje, maar hebben hier helaas geen budget voor.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Hiervoor zouden we sponsoren kunnen bieden:
1. voorstelling of animatie door kinderen van Circus op de bult; een act ter opluistering van een borrel, ontvangst van gasten op stelten etc.
2. workshop door kinderen voor kinderen, bijvoorbeeld tijdens een sinterklaasfeest of ander kinderfeest
3. workshop door circusdocent voor personeel, bijvoorbeeld een workshop acrobatiek om te werken aan thema's als samenwerking en vertrouwen
In alle gevallen een sponsoring van minimaal € 500,-
Giften zijn bovendien belasting aftrekbaar vanwege onze ANBI-status