Ronald McDonald Boshuus

Huis Arnhem is samen met nog 12 andere onderdeel van het Ronald Mac Donald Kinderfonds.
In het Huis kunnen ouders (en broertjes en zusjes) logeren waarvan het kind of jong volwassene (0-25 jaar) wordt behandeld in Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate. Ook is er een logeermogelijkheid voor kinderen en jong volwassenen en hun ouders die in de over­gang van een klinische behandeling naar een thuissituatie zitten of als de reisafstand tijdens een poliklinische behandeling te lang of te vermoeiend is. Voor de logeerfunctie zijn 3 appartementen beschikbaar.
In het Huis kan niet alleen gelogeerd worden. Overdag en ’s avonds kunnen ouders, broertjes en zusjes van alle kinderen/jongvolwassenen én zijzelf (na overleg met de verpleging) altijd gebruik maken van de Huiskamer, keuken, bibliotheek, computer- en speelruimten en rustkamer. Speciaal voor Huis Arnhem is het ook mogelijk voor volwassen revalidanten met (klein)kinderen tot 18 jaar om overdag gebruik te maken van het Ronald McDonald Huis.
Daarnaast zijn er in het Huis 3 appartementen beschikbaar als vakantieverblijf voor gezinnen met een zorgintensief kind.
Naast 3 beroepskrachten (2 fte) zijn er zo'n 50 vrijwilligers actief die de appartementen 'runnen', zoals: gasten welkom heten, de weg in Arnhem wijzen, schoonmaak verzorgen, etc. 

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn activiteiten / vakanties / kampen, lotgenotencontact
  • Ronald McDonald Boshuus heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

- Behalve de beroepskrachten die betaald worden vanuit het Kinderfonds, is het Huis volledig afhankelijk van donaties, sponsorbijdragen en acties. Het Huis heeft een eigen businessclub bestaande uit zo'n 100 ondernemers.
- Bijdragen in geld of natura zijn van harte welkom.

 

 

 

Mogelijkheden voor tegenprestaties

- In het gebouw kunnen tegen een schappelijke prijs vergaderruimtes (2) gehuurd worden, eventueel met catering.
- Verder kunnen er rondleidingen verzorgd worden. Desgewenst kan daarover een bericht worden opgenomen op de Facebookpagina.

Matches voor Ronald McDonald Boshuus