Stichting Moeders voor Elkaar

Wij regelen één keer per jaar een verwendag voor moeders (en vaders) van thuiswonende kinderen met een beperking. Deze moeders benaderen we via de scholen met speciaal onderwijs in Arnhem waar de kinderen gebruik van maken. Het bestuur bestaat uit twee moeders en is aangevuld met twee vrijwilligers.
Kinderen met een beperking vragen continu aandacht en de verantwoordelijkheid drukt 24 uur per dag. Daar moeten moeders één keer per jaar aan kunnen ontsnappen om het vol te kunnen houden en omdat ze het verdienen. Die moeders komen pas aan zichzelf toe als zij weten dat hun kind in goede handen is. De naam zegt het al: moeders helpen elkaar. Allereerst in morele ondersteuning, maar daarnaast ook heel praktisch door het aanbieden van een zorgeloze dag. Deze dag is voor hen gratis en wordt mogelijk gemaakt door sponsoring, zodat de moeders een dagje voor zichzelf hebben.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn lotgenotencontact , mantelzorg

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Voor die zorgeloze dag hebben wij uw hulp nodig. Dat kan in heel praktische zin door een activiteit, etentje of uitje te verzorgen, maar daarnaast kunt u ook een financiële bijdrage leveren voor een onderdeel van het programma.

Het gaat in de regel om een groep van ongeveer 50 moeders, eenmaal per jaar. U kunt een workshop, cadeautje, lunch of zelfs het toetje sponsoren. Meestal bestaat de zorgeloze dag uit een workshop of activiteit om elkaar te leren kennen, een lunch, een tweede activiteit zoals een rondleiding of voorstelling en een diner. Voor dit jaar hebben we de activiteiten al geregeld maar willen we graag nog een leuk cadeautje meegeven.
Voor 2015 staat de planning nog open en zijn uw ideeën welkom. Als u ideeën heeft voor een verwenmoment dat niet binnen het uitje past, is dat uiteraard ook in overleg te regelen.

En ook vanuit de vaders komt steeds meer de vraag voor een leuk uitje.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

U wordt vermeld op de website. We kunnen een stukje schrijven voor uw nieuwsblad, intranet of website over de verwendag waaraan u heeft bijgedragen.

Als u als restaurant, catering, bowlinghal e.d. zelf een activiteit voor ons verzorgt is dat natuurlijk ook een leuke ontspannen dag om collega’s beter te leren kennen en je als groep in te zetten om iets leuks voor een ander te doen.

Ook kan binnen uw bedrijf een activiteit worden opgezet om geld in te zamelen voor Moeders Voor Elkaar. Dit geeft uw personeel iets om nog lang over te praten en het verhoogt de tevredenheid op de werkvloer.

Matches voor Stichting Moeders voor Elkaar