50 Kerstpakketten voor Bruisend Malburgen 2020

De decembermaand is voor mensen met een inkomen rond het minimumniveau stress verhogend. Hoe kom je aan iets extra lekkers als je in normale tijden al bijna niet de eindjes aan elkaar kunt knopen. Meestal gaat het om gezinnen met een inkomen net boven het minimumniveau die in de armoedeval terecht zijn gekomen. Er staan inmiddels 50 mensen op de lijst van Bruisend Malburgen. Dit zijn mensen met een inkomen op minimumniveau, die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. Zij willen speciaal voor Kerst mensen uit hun doelgroep een kerstpakket met levensmiddelen aanbieden. Daarvoor zijn al verschillende contacten gelegd met ondernemers in de wijk. Maar er is meer nodig. Er wordt gedacht aan houdbare zaken, maar ook aan iets lekkers voor de kinderen en aan de dozen om alles feestelijk in te pakken.

Het aanbod

Voedsel voor het aanvullen van zo’n 50 kerstpakketten. Er wordt gedacht aan bijvoorbeeld kaasjes, appelmoes, limonade en chocolaatjes of een snoepje voor de kinderen. Ook dozen om het feestelijk in te pakken zijn heel welkom..

Over Bruisend Malburgen

Ondersteuning bieden aan mensen in nood. Met name gezinnen met kinderen, wonend in Malburgen die in armoede leven, via spullen die elders over zijn. Dit doen zij onder meer door het aanbieden van voedselpakketten, het weggeven van spullen die anderen over hebben, het organiseren van verjaardagsfeestjes voor kinderen waarvan de ouders geen feestje kunnen betalen en het verzorgen van startpakketten voor zwangere vrouwen in een armoedepositie.