Een bouwtekening voor sterrenwacht Presikheaven

Presikheaven maakt al enige jaren gebruik van het dak van het MKC Presikhaven voor sterrenkijkactiviteiten. Zij willen hier graag een gebouwtje neerzetten met een afrolbaar dak en een gebouwtje met een sterrenkoepel. Er is nu toestemming van de gemeente, eigenaar van het gebouw en van de architect om het dak hiervoor te gebruiken. Ook is er een bouwkundig onderzoek geweest waardoor het duidelijk is dat het dak niet extra verstevigd hoeft te worden. De volgende stap is het aanvragen van vergunningen. Hiervoor is een goede bouwtekening nodig. Is er een bedrijf te vinden dat hen hiermee kan helpen? Er is een tekening in SketchUp aanwezig, maar deze is niet voldoende om vergunningen aan te kunnen vragen.

De vraag

Een bedrijf dat kan helpen met het maken van een goede bouwtekening van een gebouwtje met een afrolbaar dak en muren die gedeeltelijk omlaag kunnen zakken d.m.v. hefkolommen. Het gebouwtje is 8 x 8,5 m met een hoogte verstelbaar van 2,30 m naar 1,70 m.

Over Stichting Sterrenwacht Presikheaven

Sterrenwacht Presikheaven organiseert sinds 2009 sterrenkundeactiviteiten in Arnhem. De bijeenkomsten en sterrenkijkavonden zijn gratis toegankelijk op centrale locaties. Daardoor worden ze goed bezocht door mensen uit allerlei lagen van de bevolking. Opvallend is dat een groot deel van de bezoekers bestaat uit mensen met een migratieachtergrond. Sterrenkijken is een goed instrument voor verbroedering: mensen met diverse achtergronden zijn geïnteresseerd omdat cultuur en religie vaak een band heeft met astronomie. Ze organiseren naast openbare activiteiten ook gastlessen en workshops op scholen en bij scoutinggroepen. Hierbij stimuleren ze jongeren om voor een beta-studie te kiezen.