Divers & Jong zoekt hulp bij het verkrijgen van meer Sollicitatie-skills

Voor jongeren met een goede opleiding, maar een klein sociaal netwerk door bijvoorbeeld een migratieachtergrond, is het moeilijk om een baan te vinden. Ze missen het netwerk en vaardigheden die hen hierbij kunnen helpen. Zo is het van belang dat zij eens een sollicitatiegesprek kunnen oefenen, dat zij weten hoe zij het beste gekleed kunnen gaan en hoe zij zich goed kunnen presenteren. Het zou fijn zijn als er een training voor hen verzorgd kan worden, bijvoorbeeld door gesprekken met HR medewerkers van bedrijven. Dat zorgt ervoor dat zij gelijke kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

De vraag

Contact met HR medewerkers die een sollicitatietraining of oefen- sollicitatiegesprekken voor kansrijke jongeren met een migratieachtergrond zouden willen verzorgen. Aantal keren en de uitwerking van de vorm kan op maat, in overleg.

Over Arnhem Divers & Jong

Stichting Divers & Jong bestaat uit een cultureel diverse groep rolmodellen die zich inzet voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Divers & Jong organiseert netwerkevenementen, waaronder de picknick in samenwerking met lokale partners. Ook organiseren we cursussen zoals ‘hoe word ik de ideale starter’ voor jongeren en geven we advies aan organisaties over hoe zij diversiteit intern kunnen bevorderen. Dievers & jong richt zich voornamelijk om hoog opgeleide jongeren.