Grote zwarte en witte IBC containers (1000liter) voor de Vlindertuin

Een moestuin vraagt veel water. Hoe mooi zou het zijn als zij de huidige voorziening kunnen uitbreiden. Het idee is om de tuin bevloeien met het regenwater dat vanuit de regenpijpen van de school opgevangen wordt. Een deel van de voorziening is aanwezig, maar dat is niet genoeg om de hele tuin van water te voorzien. Een uitbreiding met 7 extra containers zou dat wel mogelijk maken.

De vraag

3 zwarte en 4 witte IBC containers. Geschikt voor wateropslag voor de moestuin. Omdat de groente gegeten wordt moeten de containers wel schoon zijn. Ook met een kleiner aantal is de Vlindertuin al blij.

Over stichting Samen Geitenkamp (Vlindertuin)

De focus van de Vlindertuin ligt op ontmoeting, samenwerking en leerbaarheid bevorderen, doordat wijkbewoners elkaar leren kennen en elkaar ondersteunen. Zij worden (weer) actief en nodigen anderen uit om ook actief te worden, ook als het leven tegen zit. De moestuin is daar het middel voor. Uiteraard wordt er ook groente verbouwd en verdeeld onder hen die meehelpen. Wat over is wordt in de wijk uitgedeeld aan mensen met een krappe beurs. Uiteraard wordt aan deze groep ook gevraagd om de handen uit de mouwen te steken. De tuin wordt zo voor velen een plek waar er wel weer iets lukt na een leven vol teleurstellingen. Waar inspanning werkelijk wat oplevert. Zo wordt de moestuin door gezamenlijke inzet een mooie plek in de wijk om trots op zijn. Een plek om te ‘werken’, tot rust te komen en te genieten.