Een nieuwe locatie voor de Kledingbank

De Kledingbank zit in een omgeving die flink onder handen genomen wordt, aan de rand van het centrum van Arnhem aan het Kleine Oord. In de zomer is hun locatie aan de beurt. Dat betekent dat zij een nieuwe ruimte moeten vinden. De Kledingbank helpt zo’n 2500 mensen per jaar met een minimaal inkomen (dezelfde doelgroep als de Voedselbank). De huidige exploitatiebegroting is er niet op gericht om huur of nutsvoorzieningen te betalen. Van de doelgroep valt hierin ook geen bijdrage te verwachten. Men is op zoek naar een ruimte voor een ‘winkel’ die voor de doelgroep goed bereikbaar is met openbaar vervoer, waar het prettig werken is voor de vrijwilligers die alle werkzaamheden uitvoeren en waar een mogelijkheid is voor laden en lossen.

De vraag

Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe ruimte van 300 – 400 m2. Van belang is dat er een winkel ingericht kan worden, dat de locatie goed te bereiken is per openbaar vervoer en rolstoeltoegankelijk is, dat de ruimte iedere dag beschikbaar is, dat er verwarming en water en licht aanwezig is, dat er mogelijkheden zijn voor laden en lossen.
De Kledingbank moet de huidige locatie verlaten per 18 oktober 2018

Over Kledingbank Arnhem e.o.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Zo wil zij een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Arnhem en omgeving. De Kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers.