Kledingbank Arnhem e.o.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. is opgericht in 2007 en geeft goede bruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Deze kledingsets worden samengesteld uit ingezamelde en gecontroleerde kleding, die door particulieren en bedrijven ter beschikking zijn gesteld. Op deze manier voorkomen wij verspilling door gebruikte kleding te hergebruiken en dragen bij aan de armoedebestrijding in Arnhem en omgeving. De Kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers.Momenteel hebben we 58 vrijwilligers en meer dan 2300 cliënten en hebben we een wachtlijst. De kleding wordt door vrijwilligers op maat en kledingsoort gesorteerd en in de winkel gehangen. Zo kunnen anderen, die kleding nodig hebben, op een prettige, ongedwongen manier kosteloos kleding uitzoeken. Dit is voor hen een positieve beleving, als winkelen zonder kassa. Een en ander kan alleen op doorverwijzing en op afspraak.

Over deze organisatie
 • Bezoek de website
 • Sociale thema('s) zijn armoede
 • Kledingbank Arnhem e.o. heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

U kunt als bedrijf een inzamelactie houden om kleding of geld in te zamelen. Ook ontvangen we van winkels wel eens restpartijen kleding, schoenen en ondergoed.
Om onze activiteiten voort te kunnen zetten hebben we ook altijd kantoorartikelen, vuilniszakken, koffie en thee nodig. Als dat voor ons gesponsord wordt, kunnen we onze uitgaven nog lager houden en ons nog meer richten op de groeiende vraag naar kleding.
Het zou ons zorgen uit handen nemen als iemand het drukwerk op zich kan nemen en ook kunnen we extra plafondplaten gebruiken voor ons pand en iemand die deze erin kan zetten.
Omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken, zou het leuk zijn als we de vrijwilligers een klein cadeautje kunnen geven of een uitje kunnen plannen voor hen.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

U wordt vermeld op de website onder het kopje sponsors.
Daarnaast is het in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen zeker een goed idee om bij te dragen aan lokale armoedebestrijding.
Een inzamelactie is daarnaast ook interessant voor een bedrijf omdat het kan werken als ‘teambuilding uitje’. Dit is een leuk moment om over andere dingen na te denken dan werk en deze bezigheid kan de samenwerking van uw personeel versterken en voldoening geven.
Financiële giften zijn belastingaftrekbaar.

Matches door Kledingbank Arnhem e.o.

 • De Kledingbank helpt City at Home (City Hearts) door een deel van hun ruimte aan te bieden

  () De Kledingbank maakt niet van alle ruimten gebruik in hun pand. Daar is dus nog wel wat ruimte beschikbaar voor een partnerorganisatie zoals City at Home die zich inzet voor kwetsbare vrouwen. City at Home is de nieuwe naam voor City Hearts. De gezellige ruilbeurs die zij organiseren zorgt ervoor dat vrouwen makkelijker rond kunnen komen met een beperkt inkomen en maakt ze daardoor sterker.

 • De Kledingbank helpt Sport Support aan een ruimte voor sportartikelen

  () De Kledingbank heeft niet alle ruimte die hun pand biedt nodig. Sport Support zoekt een ruimte voor de uitgifte en opslag van sportkleding en sportartikelen. Sporten is voor iedereen belangrijk. Ook voor mensen met een kleine beurs. Wat de een over heeft kan de ander goed gebruiken. Zo worden drempels verlaagd. Dat geldt voor sportartikelen, maar ook voor ruimte. Zo versterken we elkaar.

 • Rijnstad Vocaal Theater vindt opslagruimte bij de Kledingbank

  () Waar laat je al die spullen, kleding en requisieten die bij de volgende theaterproductie vaak zo hard nodig zijn. Gelukkig had de Kledingbank de mogelijkheid om een ruimte ter beschikking te stellen. Zo wordt het pand een fijne plek voor meer matschappelijke organisaties.

 • Kledingbank doneert reserve kleding voor mensen met geriatrische achtergrond bij Rijnstate

  () Het komt steeds vaker voor dat mensen in het ziekenhuis komen te liggen met alleen de kleren die zij aanhebben. Vaak is er geen netwerk beschikbaar om ervoor te zorgen dat er meer kleding komt. Denk aan eenzame mensen, die vaak al jaren niet meer zelf in staat waren om kleding te kopen. Een ziekenhuis is er niet op ingericht om hier iets aan te doen, terwijl het voor de menselijke waardigheid wel belangrijk is om er een beetje verzorgd uit te zien en het wisselen van kleding ook in het revalidatieproces belangrijk is. Een interne inzameling bij Rijnstate heeft nog niet voldoende kledingstukken opgeleverd...

Matches voor Kledingbank Arnhem e.o.