Kledingbank Arnhem e.o.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. is opgericht in 2007 en geeft goede bruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Deze kledingsets worden samengesteld uit ingezamelde en gecontroleerde kleding, die door particulieren en bedrijven ter beschikking zijn gesteld. Op deze manier voorkomen wij verspilling door gebruikte kleding te hergebruiken en dragen bij aan de armoedebestrijding in Arnhem en omgeving. De Kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers.Momenteel hebben we 58 vrijwilligers en meer dan 2300 cliënten en hebben we een wachtlijst. De kleding wordt door vrijwilligers op maat en kledingsoort gesorteerd en in de winkel gehangen. Zo kunnen anderen, die kleding nodig hebben, op een prettige, ongedwongen manier kosteloos kleding uitzoeken. Dit is voor hen een positieve beleving, als winkelen zonder kassa. Een en ander kan alleen op doorverwijzing en op afspraak.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn armoede
  • Kledingbank Arnhem e.o. heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

U kunt als bedrijf een inzamelactie houden om kleding of geld in te zamelen. Ook ontvangen we van winkels wel eens restpartijen kleding, schoenen en ondergoed.
Om onze activiteiten voort te kunnen zetten hebben we ook altijd kantoorartikelen, vuilniszakken, koffie en thee nodig. Als dat voor ons gesponsord wordt, kunnen we onze uitgaven nog lager houden en ons nog meer richten op de groeiende vraag naar kleding.
Het zou ons zorgen uit handen nemen als iemand het drukwerk op zich kan nemen en ook kunnen we extra plafondplaten gebruiken voor ons pand en iemand die deze erin kan zetten.
Omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken, zou het leuk zijn als we de vrijwilligers een klein cadeautje kunnen geven of een uitje kunnen plannen voor hen.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

U wordt vermeld op de website onder het kopje sponsors.
Daarnaast is het in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen zeker een goed idee om bij te dragen aan lokale armoedebestrijding.
Een inzamelactie is daarnaast ook interessant voor een bedrijf omdat het kan werken als ‘teambuilding uitje’. Dit is een leuk moment om over andere dingen na te denken dan werk en deze bezigheid kan de samenwerking van uw personeel versterken en voldoening geven.
Financiële giften zijn belastingaftrekbaar.

Openstaande vragen

Incidenteel noodvervoer voor de Kledingbank

Meestal gaat het goed; het vervoer van de inleverpunten van de Kledingbank wordt verzorgd door Siza, die dat combineert met het ophalen van speelgoed voor Speelstoet. Maar soms is dat niet voldoende...

Inzameling casual herenschoenen, herenkleding en dameskleding XXXL voor de Kledingbank

De Kledingbank geeft gebruikte kleding die in goede staat is door aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Dat maakt hen afhankelijk van de inbreng...

Matches door Kledingbank Arnhem e.o.

Matches voor Kledingbank Arnhem e.o.