Veiligheidsschoenen en -broeken voor de Biologische Tuinbouw Vereniging in Elderveld (BTV)

De gemeente Arnhem draagt zorg voor het onderhoud van de heggen en het grasveld in het park Elderveld waarin de moestuintjes van de vereniging liggen. Het fijne werk, het onderhoud tussen de struiken en onder de heggen, wordt gedaan door vrijwilligers van de vereniging. Men heeft hiervoor de beschikking over bosmaaiers (aangeschaft met behulp van fondsenwerving) die eigenlijk alleen gebruikt mogen worden als er veiligheidsschoenen bij gedragen worden. Ook veiligheidsbroeken zijn er niet op het moment. Het gebruik van priv├ękleding bij het werk tussen doornige struiken is niet echt prettig. De vereniging heeft maar weinig geld ter beschikking voor het onderhoud en zou er zeer meer geholpen zijn met hulp bij het verkrijgen van deze goederen.

De vraag

3 paar veiligheidsschoenen en 3 veiligheidsbroeken, liefst gratis, maar ook een korting op de aanschafprijs is al heel erg welkom.

Over BTV Elderveld (Biologische Tuinbouw Vereniging)

De Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld (De BTV) is veel meer dan alleen een tuinvereniging, het is een vereniging van actieve tuinleden en vrijwilligers die de natuur, biologisch tuinieren en het milieu een belangrijke plaats geven in het leven. Daarnaast is er een clubhuis, een rijksmonument, waarin en omheen veel activiteiten georganiseerd worden, met name voor sociaal zwakkere groepen als ouderen die dreigen te vereenzamen, maar het is ook een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Sociale betrokkenheid is belangrijk bij deze vereniging. Dit leidt jaarlijks tot vele groepsactiviteiten en evenementen, zoals de bloesemfietstocht, opruimdagen, de voorjaarsmarkt, excursie, oogstmarkt en kerstmarkt. Ook beheert men twee gemeenschapstuinen, de Parktuin en de Romeinse tuin. De parktuin verbouwt voedsel voor de Voedselbank, de Romeinse tuin is ingericht met planten uit de Romeinse tijd. Daarnaast zijn er tuintjes voor ouderen, voor starters en beheert men een publiek toegankelijke boomgaard met door buurtbewoners geadopteerde hoogstamfruitbomen.