Winterspullen voor daklozen uit het netwerk van het Leger des Heils

Ook in Arnhem zijn er mensen die in de winter op straat leven. Zo’n 30 mensen willen liever niets (meer) te maken hebben met hulpverlening. De enige die hen nog bereiken zijn de mensen de soepfiets van het Leger des Heils. Vanaf september zoeken zij hen iedere week op en geven hen een warme kop koffie, thee en soep of noedels. Zo worden zij toch nog een beetje in de gaten gehouden en kan er hulp ingeroepen worden als het noodzakelijk is of als iemand toch uit het daklozenleven wil ontsnappen. Het zou fijn zijn als ze in iets meer kunnen geven dan alleen iets warms om te eten en te drinken. Dat maakt de nood iets kleiner, het contact beter en de stap naar een ‘normaal’ leven blijft in zicht. Er is vooral behoefte aan warme mutsen, handschoenen en dassen, makkelijk draagbare slaapzakken in een hoes (ze slepen deze de hele dag met zich mee) en schoon ondergoed en sokken. Alles voor heren en in de maat XL.

De vraag

Hulp bij het verkrijgen van warme winterspullen voor heren in grote maten. Het gaat hierbij om dassen, handschoenen, mutsen en slaapzakken (in een draagbare hoes) die best tweedehands mogen zijn. Daarnaast is er ook behoefte aan ondergoed en sokken. Spullen die niet goed tweedehands aangeboden kunnen worden. Elk aantal is welkom. Al zou het heel fijn zijn als er 20 slaapzakken en 50 – 100 setjes ondergoed en sokken aangeboden kunnen worden. Het ondergoed en de sokken zijn ook bedoeld voor daklozen die af en toe in de daklozenopvang gaan douchen. Een grotere groep dan de 30 in bovenstaande tekst. Daarmee is er voldoende aanbod om de verwachte nood in de komende winter iets te kunnen verlichten.

Over Vast en Verder (Leger des Heils)

Het Leger des Heils helpt ieder jaar duizenden mensen met professionele zorg en begeleiding. Daarnaast zoekt het Leger des Heils met u mee naar zingeving en antwoord op levensvragen. Waarom leef ik? Bestaat God? Vragen waar iedereen mee worstelt.