Stichting Leergeld Arnhem

Voor steeds meer gezinnen is het niet haalbaar om de kinderen te laten meedoen bij een vereniging, sportclub of muziekles. Ook de kosten die school met zich meebrengt voor bijvoorbeeld schoolbenodigdheden, kamp of excursie zijn voor een groeiend aantal gezinnen niet meer op te brengen. In Arnhem en omgeving praten we dan al gauw over meer dan 5000 kinderen. Een beroep op de bijzondere bijstand of een andere voorziening is soms niet of niet tijdig mogelijk. Voor kinderen uit deze gezinnen is er Stichting Leergeld.

Door een vereniging, sportclub of muziekles, krijgen kinderen meer kans om sociale contacten te maken, om te leren winnen en verliezen en om teamgeest en andere belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Door een ‘normale’ deelname aan schoolactiviteiten wordt een mogelijk stempel voorkomen. Om dit mogelijk te maken worden naast financiële bijdragen ook tweedehands fietsen en computers geleverd. Zo krijgen kinderen de kans hun potentieel te ontwikkelen en erbij te horen.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn armoede, maatschappelijke participatie / activering
  • Stichting Leergeld Arnhem heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

- Fietsen (ook als er nog een reparatie nodig is)
- Computers of laptops van maximaal 5 jaar oud.
- Financiële giften voor aanschaf van computertoebehoren en software (systeem + office)
- Financiële giften voor sport/muziek/vereniging
- Financiële giften voor bijdragen in de schoolkosten/-kampen/-excursies
- Relatiegeschenken/cadeautjes voor kinderen zoals ballonnen, speeltjes, gadgets (zonder logo of met ons eigen logo)
- Sponsoren van internetabonnementen voor gezinnen
- Office trainingen voor de kinderen, of cursussen voor de intermediairs
- Met enige regelmaat zijn we op zoek naar vrijwilligers zoals een accountant voor ons jaarverslag, intermediairs of ICT'ers, zie daarvoor de vacatures op onze website

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar. Daarnaast lever je als maatschappelijk betrokken organisatie een bijdrage aan kinderen in de directe omgeving. Voor zover gewenst krijgen donateurs een vermelding in het jaarverslag en op de website. Stichting Leergeld Arnhem is onderdeel van Stichting Leergeld Nederland en heeft als zodanig landelijke bekendheid.

Matches door Stichting Leergeld Arnhem

Matches voor Stichting Leergeld Arnhem