SWOA

SWOA richt zich op het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren van Arnhemse ouderen.

 • WelZijn is anderen ontmoeten, jezelf ontplooien en gesteund worden waar nodig. Dat betekent prettig samen leven in eigen omgeving, wijk of stad, maar bijvoorbeeld ook zingeving ervaren. Wij stimuleren je te ontdekken wat je nog wél kan en die talenten te gebruiken. Zo dragen wij samen bij aan ieders WelZijn.
 • SWOA ondersteunt mensen in en om Arnhem. Van groepsbegeleiding, begeleiding thuis tot activiteiten op locatie en van alles daartussen. Daar zetten  zo’n 500 (vrijwillige) medewerkers zich iedere dag voor in. En dit al meer dan 50 jaar. 
 • Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, zich nuttig maken voor de samenleving en meer in evenwicht komen. SWOA ondersteunt daarbij!

Dit doen en kunnen we niet alleen. Daar hebben we onze partners in de wijk voor nodig: samen met de eerstelijnszorg, met de huisartsen, wijkverpleegkundigen en de thuiszorgorganisaties als spil daarin, met zorginstellingen, met de woningcorporaties, met de gemeente en met andere welzijnspartners.

Over deze organisatie
 • Bezoek de website
 • Sociale thema('s) zijn eenzaamheid, maatschappelijke participatie / activering, sociale binding in wijken
 • SWOA heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Verschillende locaties waar wij activiteiten voor ouderen regelen, zijn toe aan onderhoud. Wij hebben momenteel het budget niet de locaties op te knappen. U zou ons kunnen helpen door bijvoorbeeld de renovatie van de toiletten op u te nemen, een klusschuur/tuinhuis te plaatsen, of materialen hiervoor te leveren etc.
Een groep actieve ouderen komt graag bij elkaar om te klussen. Om aan de vraag hieraan te voldoen missen wij nog extra materialen zoals een werkbank, hout, gereedschap etc.
Daarnaast zijn we altijd op zoek naar grote televisies, een beamer of geluidsinstallatie zodat we gezamenlijk films kunnen kijken of een muzikale middag/avond kunnen organiseren.
Met iPads zijn we blij, omdat we ouderen dan onder meer kunnen laten kennismaken met social media en internetbankieren.
(Eenmalige) vrijwilligers voor het begeleiden van uitjes zijn uiteraard welkom.
Of toegangskaarten voor bezienswaardigheden in de regio, zodat de financieel kwetsbare ouderen ook een dagje uit kunnen.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Als tegenprestatie voor uw hulp kunnen we voor u en uw personeel een etentje regelen. Er wordt dan gekookt door onze vrijwilligers en u kunt dan een van onze locaties bekijken. Zo is het voor uw personeel erg tastbaar wat u doet als Maatschappelijk Betrokken Ondernemer.
Daarnaast kunnen we uiteraard reclame voor u maken door u te noemen in onze nieuwsbrieven of op onze website.

Openstaande vragen

Aankleding voor het kerstdiner voor kwetsbare bewoners van in St. Marten, Klarendal en Spoorhoek

Leuke aankleding in kerstsfeer van de diner-locatie. Vorig jaar waren er meer dan 100 wijkbewoners bij het kerstdiner...

Matches door SWOA

 • SWOA biedt DrieGasthuizen maatjes aan uit bestand

  () DrieGasthuizen is opzoek naar een meedenker voor het vinden van structurele maatjes voor fysieke activiteiten met bewoners (één op één contact). SWOA heeft een bestand van maatjes die nog niet allemaal zijn ingezet. Ze wil dit bestand graag delen met DrieGasthuizen. Zodra de maatregelen dit toelaten en er weer gewerkt mag worden met vrijwilligers wordt dit verder opgepakt.

 • SWOA biedt Stadscompagnie coronaproof zanglocatie aan

  () Stadscompagnie is op zoek naar een grote ruimte waarin 1x p.mnd met 15-20 mensen veilig/coronaproof gezongen kan worden. Huidige ruimte is vanwege corona maar geschikt voor ca 6 mensen. Denk aan leegstaand kantoorpand, loods, iets anders .. SWOA biedt Stadscompagnie coronaproof zanglocatie aan. In de praktijk blijkt deze ruimte iets minder geschikt te zijn aangezien het plafond erg laag is.

 • SWOA wil sparren met Gym & Turnen over bereiken ouderen

  () Gym & Turnen is opzoek naar advies over hoe je ouderen kunt bereiken die zelf online niet actief zijn. SWOA wil graag sparren met Gym & Turnen over je het beste de doelgroep ouderen zonder internet kunt bereiken. Zij willen graag het bestaande netwerk delen in ruil voor een leuke activiteit aan de ouderen doelgroep :)

 • SWOA bekijkt mogelijke administratieve werkplekken vrijwilligers Siza

  () Mantelzorgers verlenen vaak gedurende langere tijd intensieve zorg, soms zelfs 24 uur per dag. Dat doen ze vrijwillig en onbetaald. Omdat het ‘gewoon’ is om een hulpbehoevende partner, ouder, vriend of eigen kind te helpen. MVT ondersteunt en informeert mantelzorgers en regelt daarnaast vrijwillige thuishulp. Voor een aantal vrijwilligers is Siza in gesprek met SWOA voor mogelijke vrijwillige werkplekken binnen het project "Automaatje". Er is nog geen concrete vacature op dit moment.

Matches voor SWOA