SWOA

SWOA richt zich op het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren van Arnhemse ouderen.

  • WelZijn is anderen ontmoeten, jezelf ontplooien en gesteund worden waar nodig. Dat betekent prettig samen leven in eigen omgeving, wijk of stad, maar bijvoorbeeld ook zingeving ervaren. Wij stimuleren je te ontdekken wat je nog wél kan en die talenten te gebruiken. Zo dragen wij samen bij aan ieders WelZijn.
  • SWOA ondersteunt mensen in en om Arnhem. Van groepsbegeleiding, begeleiding thuis tot activiteiten op locatie en van alles daartussen. Daar zetten  zo’n 500 (vrijwillige) medewerkers zich iedere dag voor in. En dit al meer dan 50 jaar. 
  • Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, zich nuttig maken voor de samenleving en meer in evenwicht komen. SWOA ondersteunt daarbij!

Dit doen en kunnen we niet alleen. Daar hebben we onze partners in de wijk voor nodig: samen met de eerstelijnszorg, met de huisartsen, wijkverpleegkundigen en de thuiszorgorganisaties als spil daarin, met zorginstellingen, met de woningcorporaties, met de gemeente en met andere welzijnspartners.

Over deze organisatie
  • Bezoek de website
  • Sociale thema('s) zijn eenzaamheid, maatschappelijke participatie / activering, sociale binding in wijken
  • SWOA heeft ANBI-status

Mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven

Verschillende locaties waar wij activiteiten voor ouderen regelen, zijn toe aan onderhoud. Wij hebben momenteel het budget niet de locaties op te knappen. U zou ons kunnen helpen door bijvoorbeeld de renovatie van de toiletten op u te nemen, een klusschuur/tuinhuis te plaatsen, of materialen hiervoor te leveren etc.
Een groep actieve ouderen komt graag bij elkaar om te klussen. Om aan de vraag hieraan te voldoen missen wij nog extra materialen zoals een werkbank, hout, gereedschap etc.
Daarnaast zijn we altijd op zoek naar grote televisies, een beamer of geluidsinstallatie zodat we gezamenlijk films kunnen kijken of een muzikale middag/avond kunnen organiseren.
Met iPads zijn we blij, omdat we ouderen dan onder meer kunnen laten kennismaken met social media en internetbankieren.
(Eenmalige) vrijwilligers voor het begeleiden van uitjes zijn uiteraard welkom.
Of toegangskaarten voor bezienswaardigheden in de regio, zodat de financieel kwetsbare ouderen ook een dagje uit kunnen.

Mogelijkheden voor tegenprestaties

Als tegenprestatie voor uw hulp kunnen we voor u en uw personeel een etentje regelen. Er wordt dan gekookt door onze vrijwilligers en u kunt dan een van onze locaties bekijken. Zo is het voor uw personeel erg tastbaar wat u doet als Maatschappelijk Betrokken Ondernemer.
Daarnaast kunnen we uiteraard reclame voor u maken door u te noemen in onze nieuwsbrieven of op onze website.

Matches door SWOA

Matches voor SWOA