Klaptafels+klapstoelen en afvoer vuilnis voor Stichting Bouwspeelplaats De Leuke Linde

Bouwspeelplaats De Leuke Linde in Klarendal is een ontmoetingsplek voor jong en oud. De laatste jaren is de bouwspeelplaats steeds groter, professioneler en drukker geworden. De Leuke Linde trekt jaarlijks ca 30.000 bezoekers. Er vinden steeds meer activiteiten plaats en er is steeds meer vermaak voor jong & oud. In een rapport van de visitatiecommissie wordt opvallend en een voorbeeld voor anderen genoemd. De stichting wordt bestuurd door circa 30 vaste vrijwilligers uit de omliggende wijken. Bij grote activiteiten, zoals Speeldorp Klarendal, loopt het aantal vrijwilligers op naar 65. 1) Bij veel activiteiten zijn klaptafels en stoelen nodig. De Leuke Linde beschikt niet over voldoende budget om in een keer een grote uitgave hiervoor te doen. Op dit proberen zij bij elke activiteit tafels en stoelen te regelen via bijvoorbeeld buurtcentra, of er moeten tafels en stoelen worden gehuurd. Dit levert een flinke organisatie op en brengt ook (huur- en / of vervoerskosten) met zich mee. 2)Door de toenemende drukte is behoefte aan frequenter afvoer van vuilnis. Momenteel haalt Sita eens per twee weken het vuilnis op. De Leuke Linde heeft een hiervoor een enigszins gereduceerd tarief kunnen regelen, maar nog steeds is afval een grote kostenpost (2.500 euro per jaar). Het vuilnis zou eigenlijk eens per week opgehaald moeten worden (nu blijven volle zakken op het terrein staan, hetgeen niet echt hygiƫnisch is) maar daarvoor is geen budget.

Het aanbod

1) De Leuke Linde vraagt om 15 klaptafels (ze hebben er nu 2, ooit gekocht bij de Sligro, dat zijn eigenlijk biertafels, van hout, lang en smal en zeer geschikt voor allerhande activiteiten) en bijpassende 60 klapstoelen. Gezien het intensieve gebruik moeten deze stevig en duurzaam zijn. Opslagruimte is op het terrein aanwezig. 2) De Leuke Linde vraagt om bemiddeling van de Arnhemse Uitdaging bij het vaker afvoeren van vuilnis.

Over Bouwspeelplaats "De Leuke Linde"

Van oudsher een kinderspeelplaats waar kinderen uitgenodigd worden op een veilige manier buiten te spelen is De Leuke Linde uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor jong en oud uit Klarendal en St. Marten, met verschillende activiteiten waarbij plezier en veiligheid voorop staan.