spijkerbroeken en ondergoed voor de Kledingbank

De Kledingbank biedt mensen met een inkomen op of onder het minimumniveau aan om gratis kleding uit te zoeken. Dezelfde doelgroep als de mensen die van de voedselbank gebruik maken. Het gaat hierbij meestal om tweedehands kleding. Men mag drie stel kleren per keer uitzoeken. Er kan allen gebruik gemaakt worden van de Kledingbank als er doorverwezen wordt door een door de organisatie erkende instantie. De Kledingbank werkt alleen met vrijwilligers. Men vindt het onhygiënisch om ook tweedehands ondergoed aan te bieden. Voor veel mensen met een grote maat is het aanschaffen van ondergoed een probleem. Dit geldt ook voor spijkerbroeken. Al mogen deze best tweedehands zijn. Veel mensen uit de doelgroep hebben een grote maat. Er is bijvoorbeeld vaak vraag naar vrouwenkleding van maat 50. Dat is tweedehands maar mondjesmaat te verkrijgen. Er is daardoor altijd een tekort aan kleding vanaf maat 44 voor vrouwen. Ook lange en forse mannen grijpen mis in de Kledingbank. Bij kinderen is het probleem dat spijkerbroeken vaak versleten zijn als ze aangeboden worden. Men zoekt naar een oplossing voor dit probleem. Nu kan men vaak niet waarmaken dat er drie stel kleren uitgezocht kunnen worden. Aan de Arnhemse Uitdaging wordt gevraagd mee te denken bij het zoeken naar een oplossing.

Het aanbod

Hulp bij het zoeken naar ondergoed en spijkerbroeken in alle maten voor kinderen en volwassenen, en nadrukkelijk voor grotere maten.

Over Kledingbank Arnhem e.o.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Zo wil zij een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Arnhem en omgeving. De Kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers.